Sosyal Medya

Güncel

Cizre'ye gitmek isteyen HDP heyeti durduruldu

Yaklaşık bir haftadır çatışmaların ve sokağa çıkma yasağının devam ettiği Cizre'ye gitmek isteyen HDP heyeti Midyat'ta durduruldu



Şırnak'ın Cizre ilçesinde devam eden sokaÄŸa çıkma yasağı ve yaÅŸanan geliÅŸmelere dikkat çekmek için ilçeye bugün gitmek isteyen HDP'lilerin yolu, Mardin'in Midyat ilçesininde kesildi.

HDP'li bakanlar, HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ ve HDP'ki vekillerinden oluÅŸan heyet, Ä°dil üzerinden Cizre'ye gitmek istedi.

Heyetin önü Midyat-Ä°dil yolunun çıkışında panzerler ve TOMA'larla kesilirken, sokaÄŸa çıkma yasağı devam ettiÄŸi için izin verilemeyeceÄŸi söylendi. Milletvekilleri ve polis yetkililerinin görüÅŸmeleri sürüyor.

ÇATIÅžMALAR ŞİDDETLENEREK SÜRÜYOR

 SokaÄŸa çıkma yasağının ilan edilmesi ile birlikte telefon, 3G, internet ve elektriklerin kesik olduÄŸu, fırın ve eczanelerin de kapalı olduÄŸu Cizre’de çatışmalar ÅŸiddetlenerek devam ediyor.

Cizre’de güvenlik güçlerinin mahallelere giriÅŸini engellemek için kazılan hendekleri kapatmak ve yola döÅŸenen patlayıcıları etkisiz hale getirmek için 04.09.2015 tarihinde baÅŸlatılan sokaÄŸa çıkma yasağı ile birlikte baÅŸlatılan geniÅŸ kapsamlı operasyonlar Ä°nsansız Hava Araçları’nın desteÄŸi ile gece gündüz devam ediyor.

Nur ve Yafes mahallesine çok sayıda zırhlı araçla operasyon düzenleyen güvenlik güçlerine PKK’lılar tarafından ara sokaklardan ateÅŸ açıldı. Açılan ateÅŸe güvenlik güçleri ateÅŸle karşılık verdi çatışma çıktı. Çatışma sesleri ilçenin bir çok noktasından duyuldu.Silah sesleri arasında büyük bir gürültü ile patlayan bombalar nedeni ile vatandaÅŸlar büyük bir korku yaÅŸadı.Çatışmalar Yafes ve Nur Mahallesinde ÅŸiddetlenerek devam ediyor.

NUR MAHALLESÄ°'NE SÄ°VÄ°L EVLERE ROKETLÄ° SALDIRI

Ä°lçenin Nur Mahallesi'nde PKK tarafından sivil evlere roketli saldırı düzenlendiÄŸi, saldırıda ilçede dindar kimliÄŸiyle bilinen bir kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi belirtiliyor.

Ölen kiÅŸinin ilçenin önde gelen isimlerinden Åžeyh Bahattin Sevinik olduÄŸu belirtiliyor.

ÅžIRNAK'TAN GELEN HDP'LÄ°LERE MÜDAHALE

Cizre'nin Şırnak tarafından araçlarıyla yola çıkan HDP'li bir grup çıkışında askerlece durduruldu. Yaklaşılk iki kilometrelik araç konvoyunun oluÅŸtuÄŸu ilde halk araçlarından inerek Cizre'ye doÄŸru yürüyüÅŸe geçti.

PKK'NIN FERYADI: CÄ°ZRE'DE ÇEMBER DARALDI

Cizre'den PKK'nın haber kanallarından birine baÄŸlanan "Halk Meclisleri Üyesi Mehmet Tunç" isimli ÅŸahıs, örgütün ilçede çok zor durumda kaldığını belirterek televizyon aracılığıyla PKK'dan yardım istedi. 

Mehmet Tunç isimli PKK'lı konuÅŸmasında, güvenlik güçlerinin giderek çemberi daralttığını, ellerinde sadece 200 genç kaldığını, onların da ne yapacağını bilmediÄŸini belirterek kendilerine yardım edilmesini istedi.

HDP BELEDÄ°YE BAÅžKANI: Ä°Ç SAVAÅž YÜRÜTÜYORUZ

Öte yandan Cizre'de, DBP'li Belediye BaÅŸkanı Leyla Ä°mret itiraf gibi bir açıklamaya imza attt.

PKK'ya açıkça destek veren Cizre Belediye BaÅŸkanı Leyla Ä°mret'in görüÅŸlerinin yer aldığı Ä°ngiliz Vice News'in "Türkiye'de iç savaÅŸ çıkacak: Kürt direniÅŸinin merkezine hoÅŸgeldiniz" baÅŸlığıyla sunulan haberde Ä°mret'in “Bir söz vardır barış olacaksa Cizre'den baÅŸlayacaktır ve savaÅŸ da olacaksa o da Cizre'den baÅŸlayacaktır" ifadelirene yer verildi. Ä°mret, “Türkiye'de bir iç savaÅŸ yürüttüÄŸümüzü söyleyebiliriz" diye konuÅŸtu.

YASAK ANAYASA MAHKEMESÄ°'NDE

Cizre'deki sokaÄŸa çıkma yasağına karşı baÅŸvuruları için hiçbir iÅŸlem yapılmayan iki avukat Anayasa Mahkemesi'ne gitti.

Cizre’de altı gündür uygulanan sokaÄŸa çıkma yasağı, akrabalarına ulaÅŸamayan Diyarbakır Barosu BaÅŸkanı Tahir Elçi ve avukat Muhammed NeÅŸet Girasun tarafından yargıya taşınmıştı.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.