Sosyal Medya

Güncel

Akdoğan: Güvenlik açığı ortadan kaldırılacak

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, PKK silah bırakmadığı sürece operasyonları devam edeceğini belirtti, çözüm sürecinde oluşan güvenlik açığının ortadan kaldırılacağını söyledi.



Anadolu Ajansı'na konuÅŸan BaÅŸbakan Yardımcısı Yalçın AkdoÄŸan, "Örgüt silah bırakmadığı sürece operasyonlardan geri adım atılmayacaktır. Çözüm sürecinde oluÅŸan güvenlik açığı ortadan kaldırılacaktır. Bu mücadele hukuk içinde, vatandaşımızı korumak için onların hak ve hukukunu muhafaza altına almak için yapılmaktadır" dedi. 

Hükümetin güvenlikçi politikalara savrulmuÅŸ olmadığını belirten AkdoÄŸan, "13 yıllık AK Parti iktidarının elde ettiÄŸi kazanımlardan geri adım atmayız, reformlardan vazgeçmeyiz, hizmet ve yatırımlardan geri durmayız" dedi.

AkdoÄŸan, konuÅŸmasında bazı gazeteleri de eleÅŸtirdi, "Terör örgütünün silahına susturucu olmak, gazetecilik deÄŸildir. Örgüt ve yandaÅŸları dökülen kanı, saray tartışmalarıyla kapatamazlar, örtemezler" diye konuÅŸtu.

Parti binalarına dönük saldırıları kınamak gerekiyor

Parti binalarına saldırılmasının da yanlış olduÄŸunu kaydeden AkdoÄŸan, "Fiili ve fiziki saldırılar vandalizmdir, hukuksuzluktur. Hukuk sistemini kim hiçe sayıyor, terör örgütü. Ona verilen tepkiler ise tamamen hukuk içerisinde olmalıdır. Bu yüzden parti binalarına dönük saldırıları doÄŸru bulmadığımızı vurgulamak durumundayız" ifadelerini kullandı.

AkdoÄŸan, konuÅŸmasını ÅŸöyle sürdürdü:

"Tüm parti binalarına dönük saldırıları da samimi bir ÅŸekilde kınamak gerekiyor ve çifte standart gütmemek gerekiyor. Bugün konuÅŸanlar, bütün bu olaylar karşısında sessizlik içindeydiler ve tepki vermiyorlardı. Öncelikle bunu da görmek gerekiyor."

"PKK ve Paralel'le eÅŸ zamanlı olarak mücadele önem taşıyor"

BaÅŸbakan Yardımcısı AkdoÄŸan, "Yerli iÅŸbirlikçilerin içinde önemli bir yeri Paralel Yapı oluÅŸturuyor. Bu ihanet ittifakını da çökerteceÄŸiz. Bu yüzden PKK ve Paralel'le eÅŸ zamanlı olarak mücadele önem taşıyor. Bu güvenlik açığının oluÅŸmasında da sürecin sabote edilmesinde de Paralel Yapı aktif rol taşımıştır" dedi.

"HDP kendi celladına aşık olmuş"

"HDP'nin kendi celladına aşık oldu" diyen AkdoÄŸan, "Barajı geçmek için Çözüm Süreci'nin düÅŸmanlarıyla kirli bir iÅŸbirliÄŸine girmiÅŸtir. HDP, oy hesaplarıyla süreci havaya uçurmuÅŸtur. HDP, terör örgütünün açık destekçisi, uzantısı ve siyasi ÅŸubesi gibi hareket etmektedir. Davul DemirtaÅŸ'ın boynunda, tokmak Kandil'in elindedir" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

AkdoÄŸan, "Utanmadan, sıkılmadan devleti ve hükümeti savaÅŸ çıkarmakla suçluyorlar. Bu bir kere savaÅŸ deÄŸildir, terörist bir örgütün insanlarımızı katletmesidir. Sayın DemirtaÅŸ, 'Anne babalar evlatlarına sarılamıyor' diyor. Evet, o evlatlar ÅŸehit edildi. Peki kim ÅŸehit etti? Onun yandaşı olduÄŸu terör örgütü ÅŸehit etti. Hiç yüzleri kızarmadan, hiç utanmadan hala devleti suçlayabiliyorlar. Ä°ÅŸte o milletin evlatlarını sizin uzantısı olduÄŸunuz, yandaşı olduÄŸunuz örgüt katlediyor. Bu cinayetleri kınayamıyorsunuz ve hala devleti suçluyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.