Sosyal Medya

Güncel

Demirtaş: Hesap vermeye hazırız

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, dökülen kanlardan kendilerinin sorumlu tutulmasıyla ilgili bir tek delil bulunması halinde hesap vermeye hazır olduklarını söyledi



HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ Diyarbakır HDP Ä°l Binası'nda basın açıklaması yaptı. Ä°ki gündür ülke genelinde HDP binalarına, Kürt vatandaÅŸların evlere ve iÅŸyerlerine saldırı ve linç kampanyası düzenlendiÄŸini söyledi. DemirtaÅŸ, CumhurbaÅŸkanı ve baÅŸbakanın, dökülen kanlardan HDP'yi sorumlu tuttuÄŸunu belirterek, "Delil bulsunlar hesap vermeye hazırız" dedi.

DemirtaÅŸ'ın açıklamaları: Burada bulunmamızın asıl nedeni hep birlikte Cizre'ye gitmek. Birazdan gidiÅŸ gerekçelerimizi ve beklentilerimizi paylaÅŸacağım. Dün akÅŸam ve ondan önceki gün neredeyse 48 saattir Türkiye genelinde devlet eliyle bir hükümet desteÄŸiyle yaÅŸanan linçlere dair görüÅŸlerimizi paylaÅŸmak istiyorum.

Ä°çinden geçtiÄŸimiz dönem sıradan, normal, tesadüflere dair bir süreç deÄŸil. Büyük kırılmalara yol açabilecek, OrtadoÄŸu genelinde ve ülkemizde deÄŸiÅŸimlere yol açabilecek çalkantılı bir dönemin içinde bulunuyoruz.

Henüz maalesef ki sonuç alamadık. Maalesef halen ülkemizde kan akıyor. Halen genç bedenler tabutlarda Türkiye'nin dört bir köÅŸesine gönderiyor. Ve bu acıyı durdurma konusunda maalesef ki henüz baÅŸarılı olabilmiÅŸ deÄŸiliz. Açık yüreklilikle söylüyorum bu savaşın baÅŸlamasında bu savaşın büyümesinde bu operasyonların veya eylemlerin karar alma süreçlerinin hiçbirinde biz yokuz. Hiçbirinin ne onaylayıcısı, ne destekleyicisi ne karar vericisi olduk. Akan kanla ilgili HDP'nin siyasi sorumluluÄŸu yoktur. Siyasi kararı alan CumhurbaÅŸkanı ve BaÅŸbakan ikilisidir.

"DELÄ°L BULSUNLAR"

Günlerdir ErdoÄŸan DavutoÄŸlu ikilisi partimizi hedef gösteriyorlar. Bu ülkede ben inanıyorum ki bütün baskılara raÄŸmen onurlu yargıçlar vardır. Onlara çaÄŸrı yapıyorum, ülkenin CumhurbaÅŸkanı ve BaÅŸbakanı bütün dökülen kanlardan bizi sorumlu tutuyor. Ve lütfen sizden rica ediyoruz, BaÅŸbakan ve CumhurbaÅŸkanından bunun delilini isteyin, delilini. Bir tane delil sunsunlar bizi yargılayın, hesap vermeye hazırız. Bu ülkenin alçak medyası DaÄŸlıca'daki emri de benim verdiÄŸimi yazdı. SoruÅŸturma açsınlar bize, emri kim vermiÅŸ, nasıl olmuÅŸ ortaya çıksın. Biz korkmuyoruz, veremeyeceÄŸimiz hesap yoktur.

 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.