Sosyal Medya

Güncel

Dağlıca'dan sonra 100 PKK'lı öldürüldü

Dağlıca saldırısı sonrası Kuzey Irak'ta düzenlenen operasyonlarda 100 PKK mensubunun öldürüldüğü bildirildi



Hakkari'nin DaÄŸlıca bölgesinde 16 askerin katledildiÄŸi saldırının ardından, Irak'ın kuzeyine yönelik operasyonlarda 100 kadar PKK mensubunun öldürüldüÄŸü bildirildi.

Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Hakkari'nin DaÄŸlıca bölgesindeki saldırının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından gerçekleÅŸtirilen hava harekatı, özel birlik timleriyle karadan eÅŸ güdüm halinde gerçekleÅŸtirildi.

Kaçan PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için 2 Özel Birlikler Komutanlığı Taburu ile toplam 150 kiÅŸiden oluÅŸan 8 Jandarma Özel Harekat Timi sıcak takiple Irak'ın kuzeyine geçti.

Özel Kuvvetlerin verdikleri bilgiler ışığında, kaçan bazı PKK'lılar F-16 ve F-4 uçakları tarafından ateÅŸ altına alındı. Türk jetlerinin, Irak'ın kuzeyinde bulunan Kandil, Hakurk, AvaÅŸin, Metina, Basyan, Gare ve Zap kamplarını da vurduÄŸu bildirildi.

Askeri kaynaklar tarafından, hava ve kara operasyonlarında ilk belirlemelere göre, yaklaşık 100 örgüt üyesinin etkisiz hale getirildiÄŸi, örgüte ait bazı barınakların kullanılamaz hale geldiÄŸi kaydedildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.