Sosyal Medya

Coğrafyamız

IŞİD'in elindeki şehirde virüs alarmı

Irak'ın Ramadi kentinde IŞİD'in abluka altına tuttuğu Bağdadi nahiyesinde 250 kişi henüz teşhis edilemeyen bir virüse yakalandı.



Ramadi'de IŞİD'in abluka altına tuttuÄŸu BaÄŸdadi nahiyesinde 250 kiÅŸi henüz teÅŸhis edilemeyen bir virüse yakalandı. Irak'ın batısındaki Enbar vilayetinin merkezi Ramadi kentinde, IŞİD'in abluka altına aldığı bölgede, 250 kiÅŸinin henüz teÅŸhis edilemeyen bir virüse yakalandığı ve durumlarının kritik olduÄŸu bildirildi.

Ramadi'ye baÄŸlı el-BaÄŸdadi nahiyesi Yerel Konsey Üyesi Abdulcebbar el-Ubeydi, IŞİD'in BaÄŸdadi nahiyesini yaklaşık bir yıldır abluka altında tuttuÄŸunu ifade ederek, bölgede gıda ve ilaç yetersizliÄŸinin saÄŸlık sorunlarına neden olduÄŸunu söyledi.

Ubeydi, BaÄŸdadi nahiyesi sakinlerinden aralarında kadın, çocuk ve yaÅŸlıların da bulunduÄŸu 250 sivilin henüz tespit edilemeyen bir virüse yakalandığını dile getirerek, "VatandaÅŸlarımızın saÄŸlık durumu kritik. Virüs nedeniyle gözlemlenen bulgular arasında, yüksek ateÅŸ, kusma, bilinç kaybı, kasılma yer alıyor" dedi.

Bölgede saÄŸlık ekipmanı ve laboratuvar eksikliÄŸi nedeniyle henüz hastalığın ve virüs türünün tespit edilemediÄŸini vurgulayan Ubeydi, ÅŸunları sözlerine ekledi:

"Söz konusu hastalık, BaÄŸdadi nahiyesinde 2 gündür gözlemleniyor. Virüs, çocuk, kadın, ve yaÅŸlılar arasında hızla yayılıyor."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.