Sosyal Medya

Güncel

Emine Ülker Tarhan'ın partisi seçimlere girmeyecek

CHP'den ayrılarak Anadolu Partisi'ni kuran Emine Ülker Tarhan, partisinin 1 Kasım seçimlerine katılmayacağını açıkladı



Anadolu Partisi Genel BaÅŸkanı Emine Ülker Tarhan, 1 Kasım'da yapılacak seçime, "adil bir seçim" olmadığını iddia ederek girme hakları olduÄŸu halde katılmama kararı aldıklarını açıkladı.

Ülker, yaptığı yazılı açıklamada, seçimin "daha iyi bir yönetim ve geçici bir iktidarın toplumun onayını alanlara devredilmesi" için yapıldığını belirtti.

Yapılacak seçimin güvenliÄŸi ve güvenirliÄŸinin tartışmaya açık olduÄŸunu vurgulayan Tarhan, ÅŸunları kaydetti: 

"Bu koÅŸullar altında gidilen bir seçimin güvenliÄŸi de, güvenirliÄŸi de elbette tartışılacak ve bu girdaba çekilen herkesi de boÄŸacak. Åžeffaf diye bizlere yutturulmaya çalışılan oy sandıkları aslında tam bir kara kutu ve hepsinin üzerinde de ÅŸehitlerin kanı, geride bıraktıkları acılar olacak. Bunlar üzerine inÅŸa edilmiÅŸ bir seçim, asla bizim seçimimiz olamaz. Biz bu oyunda yokuz. 1 Kasım'da yapılacak, hatta belki de yapılamayacak ÅŸeyin adı ne erken seçim ne tekrar seçimdir. Saat saat hesaplatılan oy oranları ve baÅŸkanlık kurguları uÄŸruna her gün onlarca genç canımızı ÅŸehit verirken, kör topal da olsa varsaydığımız demokrasi, terör saldırıları ile yürürlükten kaldırılmışken, biz çıkıp da kimseden oy istemeyeceÄŸiz. Çünkü biz bu sistemi bir kadermiÅŸ gibi kabul etmiyoruz."

Mevcut sistemi eleÅŸtiren Tarhan, "Sistemden beslenenler sistemi elbette onaylarlar. Bizim gibi, bu kirli sistemi reddedenler ise onunla mücadele yöntemleri ararlar. Biz de bu baÄŸlamda sistemden beslenmeyenlerin sesi olmak, yeni ve çaÄŸdaÅŸ bir izlek yaratmak için yola çıkmıştık. Çok zordu, biliyorduk, ama kabul görse de görmese de bunun yapılması gerekiyordu. Çünkü bu, teslim olmamak demekti. Åžimdi de bize dayatılan bu darbe ortaklığına teslim olmamayı tercih ediyor ve bu da bir itiraz yöntemi olarak kayda geçsin istiyoruz. Bu gerekçelerle, katılma yeterliliÄŸimiz olmasına raÄŸmen, 1 Kasım seçimlerine katılmayacağımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.