Sosyal Medya

Güncel

13 polise koyun sürülü pusu

13 polisin yaşamını yitirdiği saldırıda PKK'nın koyun sürülü kamyonla yol kestiği ortaya çıktı



IÄŸdır'dan Nahcivan'a açılan Dilucu Sınır Kapısı'na göreve giden polislere 27 AÄŸustos'ta gerçekleÅŸtirilen saldırıda bir polisin yaralanması üzerine servis minibüsünü korumak için özel harekat polisleri görevlendirildi. Dün polisleri taşıyan servis minibüs ile refakat eden korumaları taşıyan Otomobil tuzaÄŸa düÅŸürüldü. IÄŸdır'dan hareket eden iki araç saat 08.45 sıralarında Aralık ilçesine baÄŸlı Çamurlu köyü yakınlarından geçerken, PKK'lılar yola önceden döÅŸedikleri bombayı 500 metre uzunluÄŸundaki kabloyla patlattı.

Yaklaşık bir ton olduÄŸu deÄŸerlendirilen bombanın infilak etmesiyle birlikte araçlar parçalanırken ortalık kan gölüne döndü. Minibüste ve otomobilde bulunan 13 polis yaÅŸmını yitirdi, yaralı bir polis ambulansla IÄŸdır Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

BaÅŸkomiser Mehmet Parlak (KahramanmaraÅŸ), BaÅŸkomiser Yusuf Yelkenci (Zonguldak), polis memurları Fehmi Åžahin (Aydın-Nazilli), ALÄ° KOÇ (Ankara), Haluk Varlı (Van), Burak Zor (GümüÅŸhane), Yalçın Palıt (Osmaniye), YaÅŸar DoÄŸancay (Bolu), HASAN Eser (Denizli), Ä°brahim Derindere (Adana), Adem Can Kurtaran (Yozgat) Bekir Serhat Kaya (Yozgat) ve Nebi GündoÄŸan'ın (Kırakkale) cenazeleri otopsi için morga kaldırıldı.

IÄŸdır ValiliÄŸi tarafından hain saldırıya iliÅŸkin yapılan açıklamada “Olay akabinde baÅŸlatılan operasyonda, olayla ilgisi olduÄŸu düÅŸünülen 2 kiÅŸi yakalanmış ve operasyonlar devam etmektedir”ifadeleri kullanıldı.

PKK'lılar tarafından gidiÅŸ-geliÅŸ karayolunun ortasına bir kamyonun park edildiÄŸi ve yanına bir koyun sürüsünün yerleÅŸtirilmesi ile karayolu üzerinde doÄŸal bir engel oluÅŸturulduÄŸu, üç araçlık polis konvoyunun da koyun sürüsüne çarpmamak için yolun en dış bölümünden seyir haline geçtiÄŸi, böylelikle yolun hemen kenarına yerleÅŸtirilen patlayıcının infilak ettirildiÄŸi anlaşıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.