Sosyal Medya

Coğrafyamız

Nusra Cephesi askeri havaalanına saldırdı

Suriye'nin kuzeyindeki İdlib'de Nusra Cephesi, rejimin elindeki Ebu Duhur Askeri Havaalanı'na saldırı başlattı. Bölgede etkili kum fırtınasından faydalanan örgüt, havalimanının büyük bir kısmını ele geçirdi.



Suriye'de rejime karşı savaÅŸan güçlerden Nusra Cephesi, Ä°dlib’in doÄŸu kırsalında yer alan ve rejimin denetimindeki Ebu Duhur Askeri Havaalanı'na saldırı baÅŸlattı. El Kaide baÄŸlantılı örgüt, uzun süreden beri muhaliflerin kuÅŸatması altındaki havalimanının büyük bir kısmını ele geçirdi. Saldırıda rejim askerlerinden bazıları öldü, bazıları ise esir alındı.

Nusra Cephesi’ne yakın kaynaklar, 16 kilometre karelik havalimanına yönelik saldırının iki gün önce baÅŸlatıldığını ancak rejimin ve ABD öncülüÄŸündeki koalisyonun hava saldırısına maruz kalmamak için gizli tutulduÄŸunu söyledi.

Aynı kaynaklar, havalimanının ana komuta merkezinde korunan rejim askerleriyle Nusra Cephesi arasında çatışmaların devam ettiÄŸini ifade etti.

Al Jazeera muhabiri Edhem Ebu Husman, Nusra Cephesi'nin bölgeyi etkisinin altına alan kum fırtınasından faydalandığını belirtti. Zira örgüt rejimin hava saldırılarını engelleyen bu fırtına sayesinde büyük bir ilerleme kaydedebildi.

Ebu Duhur, Ä°dlib'de rejimin elinde kalan son üç noktadan biri. Rejimin elindeki diÄŸer bölgeler ise Ä°dlib’in batı kırsalında yer alan Åžii nüfuslu Foa ve Kefreyya kasabaları. Muhalifler bu kasabaları da uzun bir süredir kuÅŸatma altında tutuyor. Rejim bu bölgelere gıda ve gerekli malzeme yardımını havadan saÄŸlıyor.

Nusra Cephesi, Mart ayında rejimi Ä°dlib'den çıkaran Fetih Ordusu’nun önemli bileÅŸenlerinden biri.

 

 
 

 

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.