Sosyal Medya

Dünya

İngiliz gazetesi: PKK'ya vurulan en ağır darbe

Daily Telegraph Gazetesi TSK'nın Kuzey Irak operasyonunu "PKK'ya karşı en büyük darbe" olarak niteledi



Ä°ngiltere'de yayınlanan Daily Telegraph gazetesi, DaÄŸlıca saldırısı üzerine yaptığı yorum haberde PKK'yla savaşın ÅŸiddetlenmesinin, Türkiye ile Suriyeli Kürt milisler arasında çatışma riskini artırdığını savundu. Gazete Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak operasyonunu ise, "PKK'ya karşı en büyük darbe" olarak niteledi.

Gazete, DaÄŸlıca saldırısında 16 askerin hayatını kaybettiÄŸini ifade ederek, PKK ile savaşın ÅŸiddetlenmesiyle birlikte, Suriye'de IŞİD'e karşı aynı saflarda olması gereken Türkiye ile Suriyeli Kürt milisler arasında çatışma riskini artırdığını iddia etti.

Temmuz ayında ateÅŸkesin bozulmasının ardından Türk savaÅŸ uçaklarının PKK'ya en büyük darbenin yapıldığının belirtildiÄŸi haberde, Türkiye'nin Irak'taki hedefleri vurduÄŸu, Irak sınırındaki bölgeye helikopterlerle özel birliklerin indirildiÄŸi ifade edildi.

"PKK SAYIYI 32 OLARAK VERÄ°YOR"

DaÄŸlıca saldırısında Türk ordusunun 16 askerinin hayatını kaybettiÄŸini söylediÄŸini ifade eden gazete, PKK'yla baÄŸlantılı internet sitesinde ise bu sayının 32 olarak verildiÄŸini yazdı.

BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu'nun PKK'nın daÄŸlardan temizleneceÄŸini söylediÄŸi açıklamalarına da yer veren gazete, çatışmalarda bugüne kadar 40 binden fazla insanın öldüÄŸü, bu haliyle savaşın yeni bir boyut kazandığına da dikkati çekti.

"TÜRK LÄ°RASI DOLAR KARÅžISINDA TÜM ZAMANLARIN EN DÜÅžÜK SEVÄ°YESÄ°NDE"

Haberde, Türkiye'nin iki yıl önce Kürtlerle tarihi bir uzlaşıya vararak, 30 yıllık çatışmaların ardından barışı saÄŸladıkları ancak anlaÅŸmanın bu yıl Türkiye'nin IŞİD politikasına iliÅŸkin karşılıklı suçlamalar yüzünden bozulduÄŸunu iddia etti.

Gazete, gerilimin ciddiyetine dikkati çekerek, Suriye'de IŞİD'e karşı aynı saflarda olması gereken Türkiye'yle Suriyeli Kürt milisler arasında çatışma riskini artırdığını ileri sürdü.

Türk lirasının da bu çatışmalarla birlikte dolar karşısında tüm zamanların en düÅŸük seviyesine gerilediÄŸini ifade eden gazete, bunun Türkiye'nin ödediÄŸi ekonomik bedeli açıkça gözler önüne serdiÄŸini yazdı.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.