Sosyal Medya

Güncel

53 uçakla hava harekâtı

Dağlıca'daki saldırının ardından 35 F-16 ve 18 F-4 uçağıyla yapılan bombardımanda Irak'ın kuzeyine kaçan gruptaki 35-40 PKK'lı öldürüldü.



Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Hakkâri'nin DaÄŸlıca bölgesindeki saldırının ardından Türk Hava Kuvvetleri'ne ait 35 F-16 ve 18 F-4 savaÅŸ uçağı Irak'ın kuzeyine kaçan PKK'lı grubun geçiÅŸ yerlerine ve Irak'ın kuzeyindeki Kandil, Hakurk, AvaÅŸin, Metina, Basyan, Gare ve Zap kamplarındaki hedeflere gece saat 23:00 ile 05:00 arasında hava bombardımanı düzenledi.

Kamplarda tespit edilen 20 hedefe 130 mühimmat atıldı. GeçiÅŸ halinde Türkiye'den kaçan 20-25 kiÅŸilik iki grup da ateÅŸ altına alındı.

Ä°lk belirlemelere göre 35-40 PKK'lı öldürüldü. Hedefler imha edilirken, kamplardaki çok sayıda PKK'lı da öldürüldü.

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesi DaÄŸlıca bölgesinde yola döÅŸenen mayın, Pazar akÅŸam saatlerinde iki askeri zırhlı aracın geçiÅŸi sırasında PKK'lılar tarafından patlatılmıştı.

Genelkurmay BaÅŸkanlığı olaydan bir gün sonra 16 askerin ÅŸehit olduÄŸunu, 6 askerin de yaralandığını açıklamıştı.

Pazartesi akÅŸam saatlerinde de CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan baÅŸkanlığında BeÅŸtepe’deki CumhurbaÅŸkanlığı Külliyesi'nde güvenlik zirvesi toplanmıştı. 1 saat 15 dakika süren toplantıya BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, Genelkurmay BaÅŸkanı Orgeneral Hulusi Akar, TBMM BaÅŸkanı Ismet Yılmaz, Adalet Bakanı Kenan Ä°pek, Ä°çiÅŸleri Bakanı Selami Altınok, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, MÄ°T MüsteÅŸarı Hakan Fidan ve Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz ve ilgili üst düzey bürokratlar katılmıştı.

BaÅŸbakan DavutoÄŸlu bu toplantı öncesi Orgeneral Akar'la görüÅŸmüÅŸ, ardından basın açıklaması yapmıştı. Çankaya'da CHP lideri Kemal KılıçdaroÄŸlu'yla da görüÅŸen BaÅŸbakan, daha sonra da CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'la görüÅŸmek üzere BeÅŸtepe'ye gitmiÅŸti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.