Sosyal Medya

Coğrafyamız

'Filistin Ulusal Konseyi Toplantısı Ertelenmeli'

Hamas Siyasi Büro Başkanı Meşal, Filistin Ulusal Konseyi Toplantısı'nın "ulusal uzlaşı sağlanana kadar" ertelenmesi çağrısında bulundu.



Hamas Siyasi Büro BaÅŸkanı Halid MeÅŸal, Filistin Ulusal Konseyi Toplantısı'nın "ulusal uzlaşı saÄŸlanana kadar" ertelenmesi çaÄŸrısında bulundu.

Katar'ın baÅŸkenti Doha'da düzenlediÄŸi basın toplantısında konuÅŸan MeÅŸal, Ä°srail'in 24 AÄŸustos'tan bugüne Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya giriÅŸlerini zamanlara bölmesini "tehlikeli geliÅŸme" diye niteleyerek, Mescid-i Aksa ve Filistin kutsallarının kurtarılması için genel alarm ve "tüm biçimleriyle direniÅŸ" çaÄŸrısı yaptı.

Katar, Suudi Arabistan, Türkiye, Fas, Ürdün, Arap ve Ä°slam devletlerinden Mescid-i Aksa'nın kurtarılması için harekete geçmelerini isteyen MeÅŸal, "Kudüs'teki insanları, Gazze'dekileri, Filistinlileri tüm kısıtlamalara raÄŸmen Mescid-i Aksa için protesto yapmaya çağırıyoruz. Tüm ÅŸekilleriyle direnmeye çağırıyoruz" diye konuÅŸtu.

"Filistin Ulusal Konseyi Toplantısı ertelenmeli"

Filistin Ulusal Konseyi Toplantısı'nı "bireysel bir bakışla, istiÅŸaresiz" biçimde gerçekleÅŸtirmenin ayrışmayı zirveye taşıyacağını dile getiren MeÅŸal, toplantının ertelenmesi çaÄŸrısı yaptı.

MeÅŸal, "Filistin Ulusal Konseyi Toplantısı'nın daha önceden kararlaÅŸtırıldığı gibi ulusal uzlaşı, saÄŸlıklı ve doÄŸru bir zemin saÄŸlanana kadar ertelenmesi çaÄŸrısı yapıyoruz. Çünkü böyle tek yanlı biçimde gerçekleÅŸtirilmesi, Filistin davasına, ortak duruÅŸa ve Filistin saflarına ağır darbe indirecektir" dedi.

MeÅŸal, "iÅŸgale karşı direniÅŸi stratejik biçimde birleÅŸtirecek herkesi kapsamlı bir ulusal diyaloÄŸa" davet etti.

(AA)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.