Sosyal Medya

Güncel

PKK Saldırıları Sağlık Hizmetlerine Engel Oluyor

Sağlık Bakanlığı, 7 Haziran 2015'ten bu yana Doğu ve Güneydoğu illerinde alınan 869 acil çağrıdan 681'ine, PKK saldırıları nedeniyle ambulans görevlendirilemediğini bildirdi.



SaÄŸlık Bakanlığı, 7 Haziran 2015 tarihinden bugüne kadar PKK saldırıları nedeniyle DoÄŸu ve GüneydoÄŸu illerinde toplam 869 vaka için acil çaÄŸrı alındığını ancak çaÄŸrıların 681'ine PKK saldırılarından dolayı ambulansgörevlendirilemediÄŸini bildirdi.

AA muhabiri, "Terör olayları nedeniyle, acil saÄŸlık hizmetlerinde aksamalar olduÄŸu ve 112 Acil ambulanslarının vakalara ulaÅŸmadığı/ulaÅŸtırılamadığı" iddialarına iliÅŸkin SaÄŸlık Bakanlığı yetkililerinden bilgi aldı.

Bakanlıktan alınan bilgiye göre, 07 Haziran 2015 Pazar gününden itibaren PKK saldırıları dolayısıyla yaÅŸanan olaylar ÅŸöyle:

"PKK saldırıları kapsamında saÄŸlık personelimize yönelik saldırılarda 3 saÄŸlık çalışanımız hayatını kaybetmiÅŸtir. 27 AÄŸustos 2015 tarihinde saÄŸlık memuru Eyüp Ergin Şırnak'ta, 31 AÄŸustos 2015'te Dr. Abdullah BiroÄŸul ve eczacı Yunus Koca Diyarbakır'da, PKK'lı militanlarca yapılan saldırı sonucu yaÅŸamını yitirdi.

Ayrıca, 13 saÄŸlık personelimiz, PKK'lılarca kısa süreli alıkonuldu, 3 personelimiz de fotoÄŸrafları çekilerek tehdit edildi.

Öte yandan 09 AÄŸustos 2015 tarihinde Mardin Nusaybin Acil SaÄŸlık Hizmetlerine ait ambulansa ve bugün Şırnak Merkez 1 nolu Acil SaÄŸlık Hizmetlerine ait ambulansa, Silopi'den Cizre Devlet Hastanesine giderken çevre yolunda silahlı saldırı düzenlenmiÅŸtir.

Ayrıca 5 Eylül 2015 tarihinde de Cizre Devlet Hastanesi polis noktasına silahlı saldırı düzenlenmiÅŸ, 3'ü ağır toplam 5 yaralı polis memuruna ekiplerimiz çatışma nedeniyle gecikmeli müdahale edebilmiÅŸlerdir. Olaylar sebebiyle yaralanan saÄŸlık personelimiz olmamış, farklı tarihlerde ambulanslara yapılan saldırılar sebebiyle maddi hasar ve malzeme kaybı meydana gelmiÅŸtir."

"DoÄŸu ve GüneydoÄŸu illerinde toplam 869 vaka için acil çaÄŸrı alındı"

Bakanlık yetkilileri, "7 Haziran 2015 tarihinde bugüne kadar PKK saldırıları sebebiyle DoÄŸu ve GüneydoÄŸu illerinde toplam 869 vaka için acil çaÄŸrı alındığını" belirtti.

"Alınan çaÄŸrıların 681'ine PKK saldırılarından dolayı ambulans görevlendirilememiÅŸtir" bilgisini veren yetkililer, "45 vaka güvenli bölgeden alınmış, 5 vakaya güvenlik saÄŸlandıktan sonra ulaşılmış, 88 vaka baÅŸka araçlarla nakledilmiÅŸ, 50 vaka ise ambulans isteminden vazgeçmiÅŸtir" ifadesine yer verdi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.