Sosyal Medya

Güncel

Dağlıca'da Şehit Edilen 16 Askerin Kimliği Belli Oldu

Dağlıca'da PKK'nın hain saldırısında şehit olan askerlerin kimlikleri ve memleketleri belli oldu.



Hakkari'nin Yüksekova Ä°lçesi DaÄŸlıca kırsalında PKK'lı teröristler yola yerleÅŸtirdikleri patlayıcıları, DaÄŸlıca Tabur Komutanlığı'ndan operasyona gitmek üzere ayrılan askeri iki zırhlı aracın geçiÅŸi sırasında patlattı.

Genelkurmay BaÅŸkanlığı, yaptığı açıklamada 16 askerin ÅŸehit, 6 askerin de yaralı olduÄŸunu duyurdu.

16 ÅŸehidin isimleri ve memleketleri ÅŸöyle: (Rütbe ve isim/DoÄŸum tarihi/Memleket)

Piyade Kurmay Yarbay Ä°lker Çelikcan/ 1976/ Erzurum-Olur

Piyade ÇavuÅŸ Tolga ArtuÄŸ/ 1991/ IÄŸdır

Muhabere Uzman Onbaşı Özgür Yatakdere/ 1993/ Manisa-Salihli

Piyade Er Adnan Ergen/ 1990/ MuÄŸla-Seydikemer

Piyade Er Uğur Yıldız/ 1987/ Tokat-Erbaa

Piyade Er Resul CoÅŸkun/ 1992/ Konya Kadınhanı

Piyade Onbaşı Fatih Duru/ 1988/ Çanakkale-Ezine

Piyade Er Cihan Aksarı/ 1988/ zce

Piyade Uzman ÇavuÅŸ Tayfur Hançer/ 1990/ Ardahan-Göle

Topçu Uzman ÇavuÅŸ TuÄŸrul KöseoÄŸlu/ 1987/ Konya-EreÄŸli

Piyade Er Muharrem Öksüz/ 1995/ Konya-Karatay

Astsubay Kıdemli ÇavuÅŸ Cemre Salih Gözen/ 1990/ Mersin-Tarsus

Bakım ÜstçavuÅŸ Okan TaÅŸan/ 1988/ Erzurum-Åženkaya

Bakım Uzman ÇavuÅŸ Harun Saltalı/ 1986/ KahramanmaraÅŸ- Andırın

Bakım Astsubay ÇavuÅŸ Deniz Göçkün/ 1992/ Balıkesir-Karesi

Bakım Astsubay Mustafa Özdemir/ 1992/ Bilecik-Bozüyük

 

OSMANÄ°YE 8. ÅžEHÄ°DÄ°NE AÄžLIYOR

Hakkari'nin Yüksekova Ä°lçesi'nde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu ÅŸehit olan 16 askerden biri olan 25 yaşındaki Uzman ÇavuÅŸ Harun Saltalı'nın Osmaniye'nin Kadirli Ä°lçesi'ndeki baba ocağına ateÅŸ düÅŸtü. Evli ve 1 çocuk babası Harun Saltalı, Osmaniye'nin son 37 günde verdiÄŸi 8'inci ÅŸehit oldu.

Åžehit Mehmet Hallaç Mahallesi'nde oturan baba Yusuf ile anne Sultan, çatışmalar baÅŸladıktan sonra Harun Saltalı'dan haber alamadı. Genelkurmay BaÅŸkanlığı'nın ÅŸehit sayısını açıkladıktan sonra yine ulaÅŸamayan anne Sultan Saltalı, oÄŸlunun ÅŸehit olduÄŸunu anlayıp baygınlık geçirdi. Haberi duyan komÅŸuların ihbarı üzerine evin yakınındaki 112 Acil Servis Ä°stasyonunda görev yapan saÄŸlık ekipleri anneye ilk müdahaleyi yaptı.

MÄ°LLETÄ°MÄ°Z SAÄžOLSUN

Daha sonra Kadirli Kaymakam Vekili Sumbas Kaymakamı Bedir Deveci, Garnizon Komutanı Albay Alaattin EÅŸsiz, Kadirli Belediye BaÅŸkanı MHP'li Ömer Tarhan, Ä°lçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hakan Bozgedik acı haberi vermek için eve geldi. Deveci ve beraberindekileri kapıda karşılayan baba Yusuf Saltalı, "Milletimiz saÄŸolsun" dedi. Åžehidin evine Türk bayrakları asıldı.

8'Ä°NCÄ° ÅžEHÄ°T

Hacer Saltalı ile evli ve 4 aylık Ecem adında kızı olan Harun Saltalı, Osmaniye'nin son 37 günde verdiÄŸi 8'inci ÅŸehidi oldu. Osmaniye, 1 AÄŸustos'ta Kars'ta Jandarma Uzman ÇavuÅŸ Ali Gökçe'yi, 4 AÄŸustos'ta ÅžÄ±rnak'ta Jandarma Uzman ÇavuÅŸ Mehmet Acar ile Piyade Uzman ÇavuÅŸ Hüseyin Ölmez'i, 12 AÄŸustos'ta Jandarma Uzman ÇavuÅŸ Fatih GökÅŸen'i, 15 AÄŸustos'ta Bingöl'de Jandarma Astsubay Muhammet rlek'i, 22 AÄŸustos'ta ÅžÄ±rnak'ta Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan'ı, 3 Eylül'de de Mardin'de PolisMemuru Akif HatunoÄŸlu'nu teröre kurban vermiÅŸti.

EVÄ°N TEK ÇOCUÄžU DAÄžLICA'DA ÅžEHÄ°T OLDU

Hakkari DaÄŸlıca'da terör örgütü PKK tarafından düzenlenen bombalı saldırıda ÅŸehit düÅŸen 16 askerden birinin Salihlili Uzman Onbaşı 22 yaşındaki Özgür Yatakdere olduÄŸu öÄŸrenildi. Ä°ki ayda üçüncü ÅŸehidini veren Salihli, bir kez daha aynı acıyla sarsıldı. Åžehit Yatakdere'nin evin tek çocuÄŸu olduÄŸu belirtildi.

Yüksekova'nın DaÄŸlıca Kırsalında PKK'lı teröristlerce yola yerleÅŸtirilen patlayıcıyla gerçekleÅŸtirilen saldırıda ÅŸehit düÅŸen 16 askerden birinin Manisa'nın Salihli Ä°lçesi doÄŸumlu Uzman Onbaşı 22 yaşındaki Özgür Yatakdere olduÄŸu öÄŸrenildi. Hüseyin Yatakdere ve Saniye Yatakdere çiftinin tek çocuÄŸu olan Özgür Yatakdere'nin ÅŸehit haberini; MHP'li Salihli Belediye BaÅŸkanı Zeki Kayda ile Garnizon Komutanı Binbaşı Yavuz Yavuz birlikte aileye bildirdi. Sinir krizi geçiren aileye, olay yerinde hazır bekletilen saÄŸlık ekipleri tarafından müdahale edildi. Åžehidin evine de Türk Bayrağı asıldı.

SALÄ°HLÄ°'DE 2 AYDA ÜÇÜNCÜ ÅžEHÄ°T ACISI

Son aylarda artan terör saldırıları sonrası Salihli, üçüncü kez ÅŸehit acısıyla sarsıldı. Geçen Temmuz ayında Diyarbakır'ın Çınar Ä°lçesi'nde düzenlenen saldırılarda polis memuru 30 yaşındaki Mehmet Uyar ile Lice Ä°lçesi'nde ise Jandarma Astsubay BaÅŸçavuÅŸ 37 yaşındaki Ä°smail Yavuz ÅŸehit edilmiÅŸti.

ÅžEHÄ°T YARBAY'IN BABA EVÄ°NE ATEÅž DÜÅžTÜ

Hakkari'nin Yüksekova Ä°lçesi DaÄŸlıca bölgesinde terör örgütünün saldırısında ÅŸehit olan askerler arasında bulunan Kurmay Yarbay Ä°lker Çelikcan'ın ÅŸehit olduÄŸu haberi, annesi Fatma ve babası Niyazi Celikcan'a, Bursa Valisi nir KaraloÄŸlu ile Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık tarafından bildirildi. Åžehit Yarbay'ın babası Niyazi Çelikcan, Bursa Valisi Münir KaraloÄŸlu'na sarılarak gözyaÅŸlarını tutamadı. Åžehit evinde bir süre kalan Vali KaraloÄŸlu ile Tümgeneral Seyfullah Saldık ayakta durmakta güçlük çeken Niyazi Çelikcan ile eÅŸi Fatma Çelikcan'ı teselli ettiler.

Bu arada Åžehit Kurmay Yarbay Ä°lker Çelikcan'ın cenazesinin, yarın Bursa'da ikindi namazında Mihraplı Camii'nde düzenlenecek askeri törenin ardından Hamitler Mezarlığı'ndaki Åžehitlikte topraÄŸa verileceÄŸi açıklandı.

TARSUS ÅžEHÄ°DÄ°NE AÄžLIYOR

Hakkari'nin ksekova Ä°lçesi'nin DaÄŸlıca kesiminde PKK'lı teröristlerin saldırısında ÅŸehit olan 16 askerden biri olan Astsubay ÇavuÅŸ Cemre Salih Gözen'in Mersin'in Tarsus Ä°lçesi'ndeki baba ocağına ateÅŸ düÅŸtü. 25 yaşındaki ÅŸehit evin tek oÄŸluydu.

ACI HABER SAÄžLIK GÖREVLÄ°LERÄ° EÅžLİĞİNDE VERÄ°LDÄ°

Genelkurmay BaÅŸkanlığı'nın ÅŸehit sayısının açıklamasının ardından TarsusKaymakamı Bekir Atmaca, Garnizon Komutanı Binbaşı Yavuz Bulut, Belediye BaÅŸkanı MHP'li Åževket Can, Emniyet Müdürü Salim Çakan, ftü vekili Ahmet Korkmaz, YeÅŸilyurt Mahallesi'nde oturan aileye acı haberi vermeye gitti.

SaÄŸlık görevlilerinin eÅŸlik ettiÄŸi heyeti sokağın başında gören aile, çocukları Astsubay ÇavuÅŸ Cemre Salih Gözen'in ÅŸehit olduÄŸunu anlayarak ağıtlar yakmaya baÅŸladı. Basın mensupları evin içine alınmazken, acı haberi duyan yakınları ve komÅŸuları ÅŸehidin evine akın etti. Acı haberi alan baba Hayri ile anne Fatma Gözen gözyaÅŸlarına boÄŸuldu.

EVÄ°N TEK OÄžLU

Sinir krizi geçiren ÅŸehidin yakınlarına saÄŸlık görevlileri müdahale etti. Çevredekiler teröre lanet yaÄŸdırırken, Tarsus Belediyesi'ne ait itfaiye ekipleri, ÅŸehidin oturduÄŸu sokaÄŸa ve evinin balkonuna dev Türk Bayrağı astı. 3 çocuklu ailenin tek oÄŸlu olan ÅŸehidin ablası DoÄŸa'nın da polis memuru olduÄŸu belirtildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.