Sosyal Medya

Güncel

'İç savaş başlayacaksa adresi Cizre'

Bir süredir Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özel Harekat polislerinin PKK üyelerine operasyonlar düzenlediği Cizre'de, DBP'ye bağlı belediye başkanı Leyla İmret, 'Eğer savaş olacaksa Cizre'den başlayacak' dedi.



Ä°ngiltere merkezli yayın yapan Vice News'in "Türkiye'de iç savaÅŸ çıkacak: Kürt direniÅŸinin merkezine hoÅŸgeldiniz" baÅŸlığıyla sunduÄŸu haberde Cizre Belediye BaÅŸkanı Leyla Ä°mret'in görüÅŸlerine yer verildi. 

Cizre Belediye BaÅŸkanı Leyla Ä°mret Vice News'e yaptığı açıklamada “Bir söz vardır barış olacaksa Cizre'den baÅŸlayacaktır ve savaÅŸ da olacaksa o da Cizre'den baÅŸlaycaktır” dedi ve “Türkiye'de bir iç savaÅŸ yürüttüÄŸümüzü söyleyebiliriz” ifadelerini kullandı. Bir süredir GüneydoÄŸu Anadolu Bölgesi'nde HDP'nin kazandığı belediyelerin PKK ve PKK'nın gençlik - ÅŸehir yapılanması YDG - H güçlerine destek verdiÄŸi güvenlik kaynaklarınca dile getiriliyor. 

Vice News'in aktarımına göre babası TSK'nın PKK'ya karşı yaptığı operasyonlardan birisinden ölen Leyla Ä°mret, Almanya'da büyüdü. Daha sonra Türkiye'ye dönen Ä°mret'e göre Cizre halkı Recep Tayyip ErdoÄŸan ve Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın partisi AK Parti'ye karşı bir direniÅŸ sergiliyor. HDP Genel Merkezi'nden Ä°mret'in açıklamalarına karşı henüz bir izahat yapılmış deÄŸil.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.