Sosyal Medya

Güncel

DavutoÄŸlu: O daÄŸlar temizlenecek

16 askerin şehit olduğu Dağlıca saldırısı sonrası açıklama yapan Başbakan Davutoğlu, özel komando birliklerinin şehit cenazelerine ulaştığını ve naaşların tahliye edildiğini söyledi; "O dağlar o teröristlerden temizlenecek" dedi.



BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, Hakkari'nin DaÄŸlıca bölgesinde 16 askerin ÅŸehit olduÄŸu PKK saldırısı sonrası basın açıklaması yaptı.

Genelkurmay BaÅŸkanı Hulûsi Akar ile Çankaya'daki görüÅŸmesi sonrası konuÅŸan BaÅŸbakan, DaÄŸlıca-Kamışlı ve Yüksekova hattında sürdürülen operasyonların dün itibarıyla DaÄŸlıca bölgesinde yoÄŸunlaÅŸtırıldığını söyledi.

'Şehitlere ulaşıldı'

BaÅŸbakan DavutoÄŸlu, "Özel komando birlikleriyle takviye edilen güvenlik güçlerinmiz, ÅŸehit düÅŸen kahraman askerlerimize ulaÅŸmıştır" açıklamasını yaptı.

6 Eylül akÅŸamı saldırı haberini aldıktan sonra Konya'daki programını yarıda keserek Ankara'ya gelen BaÅŸbakan DavutoÄŸlu, Genelkurmay BaÅŸkanı ve BaÅŸbakan Yardımcıları ile güvenlik zirvesi yaptıklarını hatırlattı.

"Bizim askerimiz milletimizin baÄŸrından çıkar" diyen BaÅŸbakan DavutoÄŸlu, "Bu ülkenin çocukları vatan toprağını sonuna kadar koruyacaktır" diye konuÅŸtu.

'O daÄŸlar temizlenecek'

Türkiye'nin tarihî sınamalardan biriyle karşı karşıya olduÄŸunu belirten BaÅŸbakan DavutoÄŸlu, "Teröre karşı hep beraber mücadele ederken kara propagandaya karşı da omuz omuza vermek zorundayız" dedi.

BaÅŸbakan DavutoÄŸlu, "O daÄŸlar o teröristlerden temizlenecek. Bu ülkenin daÄŸları, ovaları, ÅŸehirleri teröristlere terk edilmeyecek. BaÅŸlatılan mücadelenin sonuna kadar götürüleceÄŸi konusunda kimsenin tereddütü olmamalıdır" diye konuÅŸtu.

'Küçük hesapları bırakın'

BaÅŸbakan DavutoÄŸlu, muhalefet partilerine de seslendi: "Geliniz, küçük siyasi hesapları bir kenara bırakınız" dedi. 7 Haziran seçimleri sonrası Meclis'teki tüm partiler bir araya gelmiÅŸ olsalardı birlik ve beraberlik için güçlü bir mesaj verilebileceÄŸini söyleyen BaÅŸbakan, çatışmalardan faydalanmak isteyen siyasi partiler olduÄŸunu söyledi.

"AK Parti'nin 1 Kasım'a giderken savaÅŸ baÅŸlattığı gibi kara propaganda yürüten unsurlar var" diyen BaÅŸbakan, tüm partilerin 7 Haziran'dan sonraki açıklamalarına bakılması gerektiÄŸini söyledi.

BaÅŸbakan, "1 Kasım'da modern, çaÄŸdaÅŸ bir ülkede seçim nasıl oluyorsa o ÅŸartlarda seçimin olması için kararlıyız" dedi.

'Yolları temizliyorlardı'

BaÅŸbakan DavutoÄŸlu, DaÄŸlıca'da ÅŸehit düÅŸen 16 askerin bölge halkının huzur içinde seyahat edebilmesi için yollardaki mayınları temizlediÄŸini söyledi. DavutoÄŸlu, "Dün ve bugün açıkça gördüÄŸümüz kara propagandayla Türk-Kürt çatışması çıkarmak isteyenlere karşı güvencemiz sizin yüreklerinizdir" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.