Sosyal Medya

Dünya

ABD: Barajı yerlilere verirsek, Türkler İslam'ı yayar

ABD’de iki barajın Amerikan yerlilerine iadesiyle ilgili davada ilginç bir iddia ortaya atıldı.



Hürriyet'in haberine göre, Montano eyaletinde bulunan iki barajın Amerikan yerlilerine iade edilmesi ile ilgili bir davaya Türkiye'nin de adı karıştı. Barajın yerli halka iadesini durdurmak amacıyla dava açan Eyalet Senatörü Bob Keenan ve eski Eyalet Senatörü Verdell Jackson mahkemede “Barajlar yerlilere iade edelirse Türk hükümeti ABD topraklarında nükleer hammadde aramaya baÅŸlayabilir” gibi ilginç bir iddiada bulundular.

‘Ä°SLAM'I YAYARLAR'

Barajların, Confederated Salish ve Kootenai isimli yerli kabilelere iade edilmesini istemeyen Keenan ve Jackson, Türkiye ve Türk-Amerikan derneklerinin uzun zamandır Amerikan yerlileriyle ticari iliÅŸkiler kurmaya ve geliÅŸtirmeye çalıştığını vurgulayarak ÅŸu ifadeleri kullandılar: “Türkiye hükümeti kendi Ä°slam anlayışını yerlilerin yaÅŸadığı yerleÅŸim bölgelerinde yaymaya ya da potansiyel olarak çok daha tehlikeli aktivitelerde bulunmaya baÅŸlayabilir.” Davada bu aktivitelerin uranyum kaynaklarına ulaÅŸmaya çalışmak veya diÄŸer nükleer bomba yapma materyallerini ele geçirmeyi denemek olabileceÄŸi belirtildi.

TÄ°KA YARDIM ETMÄ°ÅžTÄ°

Türkiye 2013 yılında Türk Ä°ÅŸbirliÄŸi ve Koordinasyon Ajansı BaÅŸkanlığı TÄ°KA üzerinden ABD'deki Kızılderililere 200 bin dolarlık yardım yapmıştı. Yardımın amacı Oregon'da yaÅŸayan Kızılderililerinin su ve eÄŸitim ihtiyaçları için katkı saÄŸlamaktı. Yardımı kabul eden Warm Springs Rezervasyonu kabileleri ÅŸefi Joseph Moses, “Çocuklarımızın bazıları okula gitmek için her gün 80 mil (130 km) yol kat ediyorlardı. Bu yardım bizim için çok önemli” ifadelerini kullanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.