Sosyal Medya

Güncel

Dağlıca için endişeli bekleyiş

Hakkari Dağlıca'da, PKK tarafından askeri konvoya karşı girişilen hain mayınlı pusu eylemi ve ardından başlayan operasyonlarla çatışmalarda yaşananlara ilişkin henüz net bir bilgi yok.



Türkiye, Hakkari'nin Yüksekova ilçesi DaÄŸlıca bölgesinde dün yaÅŸanan saldırının üzüntüsünü yaşıyor. DaÄŸlıca'daki ÅŸehit sayısına iliÅŸkin Genelkurmay BaÅŸkanlığı'ndan henüz net bir bilgilendirme yapılmadı. Ancak bölgedeki zorlu arazinin yanı sıra olumsuz hava ÅŸartları nedeniyle de saldırı ve ardından baÅŸlayan operasyona iliÅŸkin bilgilerin henüz netleÅŸtirilmediÄŸi belirtiliyor. Ancak çok sayıda ölüm ve yaralı asker olduÄŸu yönündeki teyit edilmemiÅŸ bilgiler endiÅŸeleri arttırıyor.

DaÄŸlıca'da askeri konvoya saldırı olduÄŸu yönündeki haberlerin duyulması üzerine Konya'da Türkiye-Hollanda maçını seyretmekte olan BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu programını keserek Ankara'ya dönmüÅŸ, BaÅŸbakanlık Basın Merkezi, DavutoÄŸlu'nun Ankara'da güvenlik yetkilileriyle toplandığını duyurmuÅŸtu.

BaÅŸbakanlık resmi konutunda saat 23.25'te baÅŸlayan acil güvenlik toplantısına BaÅŸbakan Yardımcılarının yanı sıra Genelkurmay BaÅŸkanı Orgeneral Hulusi Akar, Ä°çiÅŸleri Bakanı Selami Altınok, Adalet Bakanı Kenan Ä°pek, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, MÄ°T MüsteÅŸarı Hakan Fidan ve diÄŸer güvenlik birimi yetkilileri katıldı.

Yaklaşık 1 saat 20 dakika süren bu zirve saat 00.45 civarı sona erdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.