Sosyal Medya

Coğrafyamız

Filistinli bebeğin annesi de öldü

Batı Şeria'daki Yahudi yerleşimcilerin geçen ay kundakladığı evde çıkan yangında ölen 18 aylık Ali Devabişe ve babasının ardından, saldırıda yaralanan anne Riham Devabişe de hayatını kaybetti.



Filistin’deki Batı Åžeria'nın Nablus kentinde Yahudi yerleÅŸimcilerin kundakladığı evde çıkan yangında ağır yaralanan Riham DevabiÅŸe, tedavi gördüÄŸü Ä°srail'in Tel Hashomer Hastanesi'nde Pazar gecesi yaÅŸamını yitirdi. 31 Temmuz’daki kundaklamada, 26 yaşındaki Riham DevabiÅŸe’nin vücudunun yüzde 80’inde üçüncü derece yanık oluÅŸmuÅŸtu.

DevabiÅŸe’nin 18 aylık oÄŸlu Ali DevabiÅŸe saldırıda yanarak ölmüÅŸtü. Kocası Saad DevabiÅŸe de aynı yangında yaralanmış; kaldırıldığı hastanede 8 gün sonra ölmüÅŸtü. Ailenin 4 yaşındaki diÄŸer çocuÄŸu ise hastanede tedavi altında.

 

 
[FotoÄŸraf: AFP]

 

Ä°srail BaÅŸbakanı Netanyahu, alışılmışın dışına çıkarak olayı ‘terör saldırısı’ olarak nitelendirmiÅŸti. 

Filistin yönetimi, Yahudi yerleÅŸimcilerin yakarak öldürdüÄŸü 18 aylık bebek için Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM) baÅŸvurmuÅŸtu.

"Devam eden iÅŸgal ve Yahudi yerleÅŸim yerleri faaliyetlerinin bu tür suçlara yol açtığını" vurgulayan Filistin DışiÅŸleri Bakanı Riyad Maliki, UCM'ye sunulan dosyanın "özelde kundaklama olayları, genelde ise Yahudi yerleÅŸimci terörüyle ilgili detayları içerdiÄŸini" ifade etti.

Kaynak: Al Jazeera ve ajanslar

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.