Sosyal Medya

Güncel

250 PKK'lı çember içine alındı

Hakkari Dağlıca'daki saldırı sonrası Cilo Dağı'ndan indiği belirlenen 250 kişilik grup özel birlikler tarafından çembere alındı.



Hakkari'nin Yüksekova Ä°lçesi'ndeki Irak sınırına yakın DaÄŸlıca adlı bölgede ring görevine çıkan askeri konvoy, PKK'nın mayınlı saldırısına uÄŸradı. Olumsuz hava ÅŸartlarına raÄŸmen, savaÅŸ helikopterleri desteÄŸinde operasyona çıkan özel birlikler, Cilo Dağı'nda yuvalandıkları belirtilen 250′ye yakın PKK'lı, çembere alındı.

MAYINLI SALDIRI

Türkiye'yi yasa boÄŸan saldırı öÄŸleden sonra gerçekleÅŸti. YeÅŸiltaÅŸ Karakolu'ndan ringe çıkan 60 askeri araç, Kamışlı-DoÄŸanlı-Varagöz adlı bölgede mayınlı saldırıyla karşılaÅŸtı. Yola döÅŸenen mayının patlatılması sonucu, zırhlı araçlarda bulunan 15 askerimin yaÅŸamını kaybettiÄŸi iddia ediliyor. Saldırının ardından bölgede hava destekli operasyonlar baÅŸlatıldı. Bölgeye Atak helikopterlerinin yanı sıra çok sayıda özel birlik sevk edildi.

ÇEMBERE ALINDI

Olumsuz hava koÅŸullarına raÄŸmen, takibi sürdüren Jandarma özel birlikleri, saat 19.00-19.30 aralığında 60 hainden oluÅŸtuÄŸu belirlenen PKK'lı grubu çembere aldı. Gruba destek için sızan 250 kiÅŸilik PKK'lı grubun da yerini belirleyen güvenlik güçleri, hava destekli operasyonlarla çembere aldı. Havalanan F4 ve F16′lar 10′a yakın hedefi imha etti. Gece geç saatlerde çatışmalar ÅŸidddetlendi. Bir süre önce Kayseri ve Bolu'dan bölgeye kaydırılan komando timlerinin de operasyona katıldığı öÄŸrenildi. Aynı bölgede 14 AÄŸustos 2015 tarihinde güvenlik kuvvetlerimize yönelik düzenlenen roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda ise 3 asker yaÅŸamını yitirmiÅŸ, 6 asker de yaralanmıştı.

Bu arada Uludoruk(ReÅŸko) adlı bölgede yuvalanan teröristlerin saldırının ardından, kamplarına kaçmaya çalıştıkları bildirildi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.