Sosyal Medya

Güncel

PKK'ya katılan firari asker, Kars'ta yakalandı

Kars'ın Kağızman ilçesinde, Uzman Çavuş Ali Gökçe'nin şehit edilmesi olaylarına karıştığı belirlenen militanın, Gaziantep'te askerlik yaparken Ramazan Bayramı'nda izne ayrılarak PKK'ya katıldığı öğrenildi.



Kars'ın Kağızman ilçesinde, Uzman ÇavuÅŸ Ali Gökçe'nin yola döÅŸenen mayının patlatılarak ÅŸehit edilmesi ile tır yakma olaylarına karıştığı belirlenen terörist yakalandı. 

Alınan bilgiye göre, Kağızman-IÄŸdır-Erzurum karayolunun Karakurt-Denizgölü mevkisinde tırların ateÅŸe verilmesi ve sonrasında bölgeye giden güvenlik güçlerine yönelik mayınlı tuzağın patlatılması olaylarına karıştığı belirlenen militanların yakalanması için yürütülen çalışmalarda, bir PKK'lı gözaltına alındı. 

Gözaltına alınan O.K. (20), emniyet ve savcılıktaki iÅŸlemlerinin ardından sevk edildiÄŸi sulh ceza hakimliÄŸince tutuklandı.

Örgütte "RaÅŸit" kod adını kullanan O.K'nın, Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda askerlik görevini yaparken Ramazan Bayramı'nda izne ayrılarak bir daha birliÄŸine dönmediÄŸi ve AÄŸrı'nın EleÅŸkirt ilçesinde PKK'ya katıldığı öÄŸrenildi. 

Militanlar, 1 AÄŸustos'ta Kağızman-IÄŸdır-Erzurum karayolu Karakurt-Denizgölü mevkisinde hendek kazarak, yoldan geçen tırları ateÅŸe vermiÅŸ, olayın ardından bölgeye giden güvenlik güçlerine, mayının uzaktan patlatılmasıyla düzenlenen saldırıda Uzman ÇavuÅŸ Ali Gökçe ÅŸehit olmuÅŸtu. 

 

Kaynak: Ajanslar

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.