Sosyal Medya

Güncel

Neden Dağlıca seçildi?

Çözüm Süreci'nde ateşkes ilan eden PKK, bu dönemde bile Dağlıca'daki askeri üslere sürekli taciz atışında bulundu. Çözüm Süreci'nde en çok saldırının yapıldığı bölge Dağlıca'ydı. PKK, Türkiye’ye giriş çıkışlar için bu bölgeyi kullanıyor.



PKK'lıların etkisiz hale getirildiÄŸi operasyonlarda örgütün lojistik kampları da yerle bir edildi. PKK bugüne kadar yapılan operasyonların 3-4 katı büyüklüÄŸündeki hava harekatları örgüte ağır darbe indirdi. PKK'nın operasyonlar karşısında zor durumda kaldığı telsiz konuÅŸmalarına da yansıdı.

PKK, operasyonlar yoÄŸunlaÅŸtıkça, noktasal hedeflere yöneldi. Özellikle polisleri sahte ihbarla tuzaÄŸa düÅŸürerek katletmeye baÅŸlayan PKK'lılar, sivil vatandaÅŸları bile hedef aldı. PKK geçmiÅŸte olduÄŸu gibi köÅŸeye sıkıştığında yine DaÄŸlıca'da askerimizi hedef aldı.

Hakkari-Yüksekova ile Hakkari-Åžemdinli ve DaÄŸlıca bölgesi arasındaki üçgen PKK için Türkiye sızması açısından hayati önemi sahip. DaÄŸlıca bölgesi geçmiÅŸte kışın boÅŸaltılıyor, baharla birlikte baÅŸka bölgelerden getirilen taburlarla korunuyordu.

Genelkurmay aldığı bir kararla burada bir hudut birliÄŸi kurdu. Buna baÄŸlı çok güvenlikli karakollar yaptı. Hudut birliÄŸi sabit hale getirildi. PKK bundan çok rahatsız oldu. Bu nedenle DaÄŸlıca bölgesini hedef aldı.

Çözüm Süreci'nde bile bu bölgeye sürekli saldırmasının nedeni buydu. Özellikle TSK'nın operasyonlarını yoÄŸunlaÅŸtırdığı dönemde PKK bu bölgede hakimiyet kurmak için kanlı eylemler yaptı.

Bölgenin kilidi DaÄŸlıca-Aktütün hattı

PKK'nın DaÄŸlıca bölgesine yönelmesinin nedenlerinden biri Hakkari'yi bölgede hakimiyet kurmak için kurtarılmış bölge olarak görmesi. Bu ilde hakimiyet kurmasının yolu ise DaÄŸlıca-Aktütün bölgesinden Türkiye'ye sızmasına baÄŸlı.

Irak sınırındaki Hakkari-Yüksekova-DaÄŸlıca, Hakkari-Åžemdinli-Çukurca Aktütün Karokulu hattı bu açıdan hayati öneme sahip. Kandil'deki kamplar DaÄŸlıca'ya 80, Aktütün'e ise yalnızca 50 kilometre uzaklıkta. BaÅŸka bir anlatımla DaÄŸlıca-Aktütün bölgesi özellikle dünkü saldırının gerçekleÅŸtirildiÄŸi Doski Vadisi PKK için kilit öneme sahip.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.