Sosyal Medya

Güncel

'Bir yanda Esed zulmü diğer tarafta PYD'

Türkiye'ye biri engelli 4 çocuğuyla sığınan Suriyeli kadın Hıdır, 'Bir yanda Esed zulmü, diğer tarafta PYD. Tek dileğimiz, ülkemizin eski günlerine dönmesi' dedi.



Åžanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde biri engelli 4 çocuÄŸuyla zor bir yaÅŸam süren Suriyeli kadın Munteha Hıdır, iç savaşın sona ereceÄŸi ve ülkesine döneceÄŸi günün hayalini kuruyor.

PYD'nin Tel Abyad'ın kontrolünü eline geçirmesinin ardından Türkiye'ye sığınmak zorunda kalan Suriyeli Munteha Hıdır, 4 çocuÄŸuyla hayatta kalma mücadelesi veriyor. Akçakale ilçesine gelen Suriyeli kadın, bir süre parkta kaldıktan sonra hayırseverlerin yardımıyla 2 odalı bir ev kiraladı. Çocuklarıyla zor bir yaÅŸam süren Hıdır, PYD'nin geçiÅŸe izin vermemesi ve evini Kürt grupların iÅŸgal etmesi nedeniyle ülkesine de dönemiyor.  

Hıdır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalışmak istediÄŸini ancak çocukları küçük olduÄŸu için ÅŸimdilik bunun mümkün olmadığını söyledi. 

Yardımsever Türk halkı sayesinde yaÅŸama tutunduklarını dile getiren Hıdır, "Hiçbir gelirimiz yok, komÅŸularımız ve hayırseverlerin desteÄŸiyle ayakta durabiliyoruz. ÇocuÄŸumun birinin bir gözü görmüyor, muayene ettirdik ameliyat olursa saÄŸlığına kavuÅŸacağını söylediler. Çok zor durumdayım yardım bekliyorum" dedi.

EÅŸinin 4 yıl önce Özgür Suriye Ordusu adına savaşırken ÅŸehit düÅŸtüÄŸünü söyleyen Hıdır, her ÅŸeye raÄŸmen ayakta durmaya çalıştıklarını ifade etti. 

"Suriye dönmek istiyoruz"

YaÅŸadıkları bölgenin PYD'nin eline geçmesinin ardından vatanlarından tehcir edildiklerini belirten Hıdır, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"PYD, evlerimizi terk etmemizi istedi, korktuÄŸumuz için Türkiye'ye sığındık. PYD, biz henüz ülkemizden ayrılmadan evimize Kürt grupları yerleÅŸtirdi. Yıllardır yan yana yaÅŸadığımız insanlar böyle bir ÅŸeyi nasıl yapar anlam veremiyoruz. Birçok evin iÅŸgal edildiÄŸine dair bilgi alıyoruz. Suriye'ye dönmek istiyoruz ancak PYD hem kapıdan geçiÅŸe izin vermiyor hem de evlerimiz adeta iÅŸgal altında. Bu nasıl bir insanlık anlamamız mümkün deÄŸil. Bir yanda Esed zulmü diÄŸer tarafta PYD. Tek dileÄŸimiz ülkemizin eski günlerine dönmesi. Ä°nÅŸallah Suriye'de savaÅŸ sona erer ve çocuklarımla evimize dönebiliriz."

Hıdır, Suriyelilere sadece Türk halkının sahip çıktığını vurguladı. En zor zamanlarında Türkiye'nin kapılarını açtığını dile getiren Hıdır, "Türkiye'ye daha fazla yük olmak istemiyoruz. Binlerce Suriyeliye yardım elini uzatan Türk hükümetinden Allah razı olsun" ifadelerini kullandı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.