Sosyal Medya

Dünya

Merkel'in ağlattığı mülteci kıza oturma izni

Almanya Başbakanı Merkel'in bir panelde kendisini ağlattığı Filistinli mülteci genç kızın ailesine oturma izni verildiği öğrenildi



Katıldığı bir panelde Merkel’in açıklamalarıyla aÄŸlayarak gündeme gelen Filistinli Reem ve babasına oturma izni verildi. Ä°zinden sonra aile sınır dışı edilmeyecek.

14 yaşındaki Reem ve ailesinin yaÅŸadığı Rostock Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Reem Sahwil ve babasına ilk olarak 2016 yılı mart ayına kadar sınırlı oturma izni verildiÄŸi duyuruldu. Ailenin diÄŸer üyelerinin de ülkede kalmasına izin verildiÄŸi kaydedildi. Açıklamada, ailenin bir arada kalabilmesi için kimsenin sınır dışı edilmeyeceÄŸi belirtildi.

Almanya BaÅŸbakanı Angela Merkel, Rostock kentinde "Almanya'da iyi yaÅŸam" baÅŸlıklı bir panele katılmış, iklim deÄŸiÅŸikliÄŸi, cinsiyet eÅŸitliÄŸi ve mülteci politikası gibi çeÅŸitli konularda öÄŸrencilerle söyleÅŸmiÅŸti. Gençler arasında bulunan Filistin kökenli Reem Sahwil de panelde söz alarak kiÅŸisel deneyimini aktarmıştı. Filistinli kız, ülkesine geri gönderilmekten korktuÄŸunu, ailesinin zor zamanlar geçirdiÄŸini anlatmıştı.

Filistinli kıza karşılık veren BaÅŸbakan Merkel "Siyaset bazen zor olabiliyor. Sen elbette çok tatlı bir insansın. Biliyorsun ki Lübnan'daki mülteci kamplarında binlerce Filistinli var. EÄŸer biz onlara gelebilirsiniz dersek, eÄŸer Afrika’dakilere hepiniz gelebilirsiniz dersek bununla baÅŸ edemeyiz” demiÅŸti. Bu sözlerden bir süre sonra Reem Sahwil gözyaÅŸlarına boÄŸulmuÅŸtu.

Merkel bunun üzerine Filistinli kızın yanına giderek başını okÅŸamış, ona teselli vermek istediÄŸini söylemiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.