Sosyal Medya

Coğrafyamız

Bosna Hersek'te göçmenler için yardım toplandı

Bosna Hersek İslam Birliğinin aldığı karar doğrultusunda ülke genelindeki tüm camilerde Cuma namazının ardından kaçak göçmenler için yardım toplandı.



Bosna Hersek Ä°slam BirliÄŸinin aldığı karar doÄŸrultusunda ülke genelindeki tüm camilerde Cuma namazının ardından OrtadoÄŸu ve Afrika ülkelerinde yaÅŸanan sorunlar nedeniyle evlerini terk etmek durumunda kalan kaçak göçmenler için yardım toplandı.

Bosna Hersek Ä°slam BirliÄŸi BaÅŸkanı (Reisu-l Ulema) Husein Kavazaoviç tarafından baÅŸlatılan yardım projesi kapsamında, Bosna Hersek'te bulunan tüm camilerde kılınan Cuma namazının ardından vatandaÅŸlar cami avlularında bulunan yardım kutularına göçmenler için bağışta bulundu.

Bosna Hersek Ä°slam BirliÄŸi tarafından yapılan açıklamada, Avrupa'nın en büyük kaçak göçmen krizinin yaÅŸandığı bu günlerde, zorlu ÅŸartlar altında yollarına devam etmeye çalışanlara vatandaÅŸlar tarafından yardım toplandığı belirtilerek, son dönem artan uzun kaçak göçmen kuyrukların Bosna Savaşı'nda yaÅŸananları hatırlattığı ifade edildi.

Ä°slam BirliÄŸi temsilcileri tüm vatandaÅŸlara kaçak göçmenlere yardım çaÄŸrısında bulundu.

"HEPÄ°MÄ°Z ALLAH'IN BAHÇESÄ°NDE YAÅžAYAN EÅžDEÄžER VARLIKLARIZ"

KaradaÄŸ Ä°slam BirliÄŸi Sekreteri Fuad Çekiç de son günlerde yaÅŸanan kaçak göçmen krizine iÅŸaret ederek, daha iyi bir yaÅŸam umuduyla yola çıkanların, yolculukları sırasında karşılaÅŸabilecekleri sorunların göz önünde bulundurulması gerektiÄŸini söyledi.

Göçmen sorununu, modern dünyanın karşılaÅŸtığı "en zorlu" sınav olanak niteleyen Çekiç, "Hepimiz Allah'ın bahçesinde yaÅŸayan eÅŸdeÄŸer varlıklarız. Bizler, birbirimizi daha iyi anlamak ve tanımak için Allah tarafından farklı din ve toplumlara ayrıldık. Yardım eli uzatmak bizim insanlığımızın bir borcudur" diye konuÅŸtu.

Çekiç, KaradaÄŸ Ä°slam BirliÄŸi tarafından da gelecek cuma günü namaz çıkışı yardım kampanyası düzenleneceÄŸini bildirdi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.