Sosyal Medya

YaÅŸam

Bayrampaşa Otogarı yerine 6 yeni otogar

İstanbul'da Bayrampaşa Otogarı'nın yerine yeşil alan yapılacağı, şehrin farklı noktalarına ise 6 yeni otogar yapılacağı açıklandı



Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye (Ä°BB) BaÅŸkanı Kadir TopbaÅŸ, Ä°stanbul'da 6 ayrı noktada otogar yapacaklarını belirterek, “Daha lokal, daha küçük, 6 bölgede parçalamak üzereyiz. Ä°stanbul'daki kentler arasındaki ulaşımda bir nokta yoÄŸunlaÅŸtırmadan bir çalışma yapıyoruz. Mevcut BayrampaÅŸa'daki otogarı da üstünü tamamen yeÅŸil park haline getirmeyi, alt katlarını otopark yapmayı düÅŸünüyoruz” dedi.

Ä°BB BaÅŸkanı Kadir TopbaÅŸ, Åžile'de Yeryüzü DoÄŸal Ürünler Pazarı'nı ziyaret etti. BaÅŸkan Kadir TopbaÅŸ, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Taksim Meydanı'nda devam eden çalışmaların sorulması üzerine BaÅŸkan Kadir TopbaÅŸ, “Taksim Meydanı baÅŸlanıldı. Küçük lokal çalışmalarla yürütmekteyiz. Meydanı tamamen kapatarak hayatı etkilememek adına daha titiz, yavaÅŸ bir çalışma yapıyoruz. Önümüzdeki yılın ilk aylarında tamamlanacak. Bölüm bölüm gidiyoruz, birden gitsek hızla yapabiliriz ama Taksim'i trafiÄŸe, yaya yürüyüÅŸüne büyük ölçekte kapatmak gerekir” dedi.

“2017'DE BU OTOGARLAR DEVREYE GÄ°RECEK”

Ä°stanbul'da 6 farklı noktada otogar yapılacağını belirten Kadir TopbaÅŸ, ÅŸunları söyledi:
“Otogarların sistemleri deÄŸiÅŸtirilir hale geldi. Alibeyköy'de ÅŸu anda bir cep otogarı yaptık. Åžehir merkezinde kalan BayrampaÅŸa'daki otogar gelecekteki iÅŸlevini yitirecek. Daha lokal, daha küçük, 6 bölgede parçalamak üzereyiz. Buna göre çalışma yapıyoruz. Böylece Ä°stanbul'daki kentler arasındaki ulaşımda bir nokta yoÄŸunlaÅŸtırmadan bir çalışma yapıyoruz. Bunun tespitlerini yaptık. Mevcut BayrampaÅŸa'daki otogarı da üstünü tamamen yeÅŸil park haline getirmeyi, alt katlarını otopark yapmayı düÅŸünüyoruz. Bu otogarların da 2016, 2017 gibi tamamlanmasını hedefliyoruz. 2017 gibi de bu otogarlar devreye girecek.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.