Sosyal Medya

Coğrafyamız

Suriye'de 8 ayda 2 bin 209 çocuk öldü

Suriye'de son 8 ayda rejim ile muhalif güçler arasındaki çatışmalarda 2 bin 209 çocuğun öldüğü bildirildi.



Suriye Ä°nsan Hakları Örgütü'nden (SNHR) yapılan açıklamada, Suriye'de Ocak ile AÄŸustos 2015 tarihleri arasında yaÅŸanan çatışmalarda Esed rejiminin bin 804 çocuÄŸun ölümüne sebep olduÄŸu, bu rakamın, toplam sayının yüzde 82'sine tekabül ettiÄŸi vurgulandı.  

Çatışmalarda YPG güçlerinin 21, IŞİD ve Nusra Cephesi gibi grupların 115 çocuÄŸun hayatını kaybetmesine neden olduÄŸu kaydedildi.  

Suriye'deki muhalif grupların 175, uluslararası koalisyona baÄŸlı güçlerin ise 31 çocuÄŸun yaÅŸamını yitirmesine sebep olduÄŸu aktarılan açıklamada, 63 çocuÄŸun ise kim tarafından öldürüldüÄŸü belirtilmedi.

Suriye'de ölen çocuklar ve mülteci sorununun ülkede yaÅŸanan kriz sona ermeden çözümlenemeyeceÄŸine iÅŸaret edilen açıklamada, "Suriye krizinin çözümünde yaÅŸanacak gecikme, çocukların üzerinde etkisi uzun yıllar sürecek kalıcı sorunların artmasına neden olacaktır. YaÅŸananlar, jeopolitik kriz olarak ifade edilse de aslında Suriye'de bir insani kriz ve insan hakları ihlali yaÅŸanmaktadır" ifadelerine yer verildi.  

MuÄŸla'nın Bodrum ilçesinde önceki gün kaçakları taşıyan tekne ve botun batması sonucu 12 kiÅŸi hayatını kaybetmiÅŸ, cansız bedeni kıyıya vuran Aylan Kurdi adlı çocuk dünya gündemine oturmuÅŸtu.  

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.