Sosyal Medya

Güncel

Vize uygulamasında önemli adım

Dünyada sadece birkaç ülkede uygulanan “kapıda vize uygulaması” şimdi de Türkiye’de.



YoÄŸun iÅŸ koÅŸuÅŸturması, saÄŸlık problemleri ya da farklı sıkıntılardan dolayı vize baÅŸvurusunda zorlananların imdadına artık “kapıda vize uygulaması” yetiÅŸiyor. Türkiye'de ilk defa VFS Global tarafından uygulanacak bu hizmetle, ev ya da ofisten çıkmadan vize baÅŸvurusu yapılabilecek. “mobil ekipler” baÅŸvuru evraklarının kontrolü, biometri, parmak izi alma, fotoÄŸraf çekme gibi tüm iÅŸlemleri evinizde, iÅŸyerinizde yapacak.

Vize baÅŸvurusu artık bir “tık” ya da bir “alo” kadar kolay olacak. VFS Global Türkiye Partneri Halis Çakmak bu hizmeti ÅŸöyle anlattı; “Vize almak bizim gibi aracı kurumlar sayesinde her ne kadar kolaylaÅŸsa da yine de bir süreç ve zaman gerektiriyor. Bir kere vize almak isteyen kiÅŸiler baÅŸvuru için belli merkezlere gelmek ve belli bir zamanı gözden çıkarmak zorunda. Oysa iÅŸ hayatı çok yoÄŸun ve özellikle yönetici ve iÅŸ adamları için iÅŸini gücünü bırakıp bu zamanı ayırmak büyük problem.

DiÄŸer yandan saÄŸlık, yaÅŸ ve benzer bir takım sıkıntıları olan kiÅŸilerde merkezlerimize gelirken çok zorlanabiliyor. Bu sorunları bir süredir tespit etmiÅŸtik. Nasıl bir çözüm bulabileceÄŸimiz konusunda çalışmalar yapıyorduk. Nihayet Türkiye'de ilk defa “mobil ekip” uygulamasıyla konuya çözüm getirdik. Bu uygulama sayesinde baÅŸvuru sahipleri merkezlerimize hiç gelmeden, telefonla ya da internet sitemiz üzerinden randevu alarak ayaklarına kadar hizmet getiren mobil ekiplerimize baÅŸvurup, kolaylıkla vize alabilecekler.”

İSTEDİĞİN SAATTE İSTEDİĞİN YERDE

Randevular bu hizmete özel hizmet veren ÇaÄŸrı Merkezi veya web sitesi üzerinden kolaylıkla yapılabilecek. Randevu oluÅŸturulması sırasında baÅŸvuru sahibinin izlenecek süreç ve gerekli evraklar hakkında da detaylı olarak bilgilendirileceÄŸini belirten Halis Çakmak, “Randevunun oluÅŸturulması çok kolay olacak. BaÅŸvuru sahibinin çaÄŸrı merkezi ya da web sitemize ulaÅŸması yeterli. Esas operasyon ise bundan sonra baÅŸlıyor. Sonuçta vize almak resmi bir iÅŸlem ve bilgi güvenliÄŸi çok önemli. Bu nedenle Mobil araç ve ekibimizin altyapısını çok iyi hazırlamaya özen gösterdik. Gerekli tüm teknik donanımı hazırladık. BaÅŸvuru sahibine giden araç ve ekibimiz merkezlerimizde bulunan tüm özelliklere sahip olacak. Ekipler tüm teknik donanıma sahip mobil biometri aracı ile belirlenen gün ve saatte, verilen adreste bulunacak. BaÅŸvuru evraklarının kontrolü ve biometri (parmak izi & fotoÄŸraf alınması) iÅŸlemlerinin tamamlanmasının ardından mobil baÅŸvuru ekibi evrakları teslim alarak vize baÅŸvuru merkezine dönüÅŸ yapacak. BaÅŸvurunun giriÅŸinin merkezimizde yapılmasının ardından baÅŸvuru ilgili misyona vize deÄŸerlendirmesi için yönlendirilecek. Ä°ÅŸlemi tamamlanan pasaport misyondan tarafımızca teslim alınarak baÅŸvuru sahibinin adresine kurye ile geri gönderilecek. Bu ÅŸekilde baÅŸvuru sahibi hem baÅŸvuru hem de pasaportun geri teslim alınması aÅŸamalarında vize baÅŸvuru merkezlerimize gelmek ve vakit kaybı yaÅŸamak zorunda kalmayacak” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.