Sosyal Medya

Güncel

İsrail askerinden sert müdahale

İsrail askerleri, "Yahudi yerleşim birimi inşası ve ayrım duvarı"nı protesto için Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde düzenlenen gösterilere müdahale etti



Ä°srail askerleri, "Yahudi yerleÅŸim birimi inÅŸası ve ayrım duvarı"nı protesto için Batı Åžeria'nın çeÅŸitli kentlerinde düzenlenen gösterilere müdahale ederek, 4 kiÅŸiyi gözaltına aldı.

Halk DireniÅŸi Komitesi'nden yapılan açıklamada, Nebi Salih bölgesinde yabancı aktivistlerin de yer aldığı yürüyüÅŸe müdahale eden Ä°srail askerlerinin attığı gerçek ve plastik mermi sebebiyle onlarca kiÅŸinin yaralandığı belirtilerek, Filistin Televizyonu Muhabiri Ali Dar'ın da aralarında bulunduÄŸu 4 aktivistin de gözaltına alındığı bildirildi.

Açıklamada, Nablus kentinde yer alan Kefr Kudum'da da bir gencin Ä°srail askerlerinin açtığı ateÅŸ sonucu ayak ve kolundan yaralandığı, 3 kiÅŸinin de plastik mermi sebebiyle yaralandığı ve tedavilerinin ayakta yapıldığı kaydedildi.

Bel'in, Na'lin ve El-Masera'da düzenlenen benzer yürüyüÅŸlere de Ä°srail askerleri müdahale etti. 

Her hafta cuma namazının ardından düzenlenen "Ayrım duvarı ve yasadışı Yahudi yerleÅŸim birimleri inÅŸası"nın protesto edildiÄŸi gösterilere Ä°srail askerleri, gerçek ve plastik mermi, göz yaÅŸartıcı gaz, sis bombası, atık su püskürterek müdahale ediyor. 

Filistin'de 2000 yılında patlak veren "Aksa Ä°ntifada'sının" ardından, Ä°srail yönetimi, kendilerine yönelik saldırılara engel olma gerekçesiyle 2002 yılında Ayrım (Utanç) Duvarı'nın inÅŸasına baÅŸlamıştı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.