Sosyal Medya

Güncel

Tunceli kent merkezinde karakola saldırı

PKK'lılar Tunceli kent merkezindeki Şehit Nahit Bulut Polis Karakolu’na saldırı düzenlendi. Çıkan çatışmada yaralanan 1 polis şehit oldu, 1 PKK'lı öldürüldü.



Tunceli kent merkezinin MoÄŸultay Mahallesi Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan Åžehit Nahit Bulut Polis Merkezi'ne bir grup PKK'lı tarafından saat 11 sıralarında saldırı düzenlendi. Uzun namlulu silahlarla karakola baskın yapma giriÅŸiminde bulunan PKK'lılara emniyet güçleri karşılık verdi. Çatışmada bir PKK'lı öldürüldü, diÄŸeri ağır yaralandı. Yaralanan bir polis ise ÅŸehit oldu.

Tunceli ValiliÄŸi olayla ilgili açıklama yaptı:

"Saldırı esnasında bir polis memuru ve bir vatandaşımız ağır yaralı olarak, Tunceli Devlet Hastanesine kaldırılmış. Polis memuru, tüm müdahalelere raÄŸmen kurtarılamayarak ÅŸehit olurken, yaralı vatandaşımızın tedavisine devam edilmektedir. Çatışmada saldırıyı düzenleyen teröristlerden biri ölü, diÄŸeri ağır yaralı halde ele geçirildi."

Açıklamada, saldırının ardından kentte geniÅŸ çaplı operasyon baÅŸlatıldığı vurgulandı.

HDP milletvekili olay yerine gitti

Ağır yaralanan PKK’lı, saldırı sonrası olay yerine gelen HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü'nün yardımıyla sedyeye konularak kaldırıldığı hastanede ameliyata alındı. Saldırıda hafif yaralanan bir saÄŸlık memuru ile bir polis de ayakta tedavi edildiler. Saldırı sonrası ÅŸehit polis memurunun cenazesi ile yaralıların kaldırıldığı Tunceli Devlet Hastanesi güvenlik çemberine alındı. 

'BebeÄŸini göremedi'

Åžehit olan polis memuru Murat SavaÅŸ Kale'nin meslektaÅŸları, Adana’daki ailesine acı haberi verdi. Anadolu Ajansı, bir buçuk yıllık evli Murat SavaÅŸ Kale'nin, bir ay önce baba olduÄŸunu bildirdi. Ajansa göre Kale’nin eÅŸi, Antalya’daki ailesinin yanında doÄŸum yaptı. Åžehit polis ise çatışmalar nedeniyle bebeÄŸini görmeye gidemedi.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.