Sosyal Medya

Güncel

Türkeş: 3-5 çakala cevap vermem

Bakanlık teklifini kabul ettikten sonra MHP’nin hakkında ihraç kararı istediği Tuğrul Türkeş, partisini sert bir dille eleştirdi. Kendisine tepki gösteren bazı isimleri “3-5 çakal, 2 sarhoş” olarak niteledi. Hakkındaki kararı delegenin vermesini isteyen Türkeş, 4 Ekim’de olağanüstü kurultay çağrısı yaptı.



Ankara’da basın toplantısı düzenleyen BaÅŸbakan Yardımcısı ve MHP Ankara Milletvekili TuÄŸrul TürkeÅŸ, partisinin kararına raÄŸmen geçici bakanlar kurulunda yer almasına iliÅŸkin teklifi neden kabul ettiÄŸini anlattı. "Bazı dönem ve memleket ihtiyaçları kiÅŸisel yaklaşımların üzerine çıkmayı gerektirir. Siyaset, sistemi kilitleme ve çözümsüzlük üretme alanı deÄŸil, çözüm yaratma alanıdır. Benim yaklaşımım her zaman böyleydi. Bundan sonra da hep böyle olacaktır" dedi.

TürkeÅŸ, geçici hükümette yer alma kararıyla partisini iktidara taşıdığını söyledi:

“Herkes ÅŸunu bilsin ki benim baÅŸbakan yardımcısı olmam nedeniyle partim MHP iktidar olmuÅŸtur. Bunu kim görmezlikten gelebilir? Tabii ki iktidar olmak istemeyenler. Ben partimi iktidar yaptım. Åžahsıma o yüzden bu eleÅŸtiriler yapılıyor beni bu yüzden partiden atmaya çalışıyorlar.”

'Üç beÅŸ çakal'

Partiden kendisine yapılan “mirasyedi” eleÅŸtirilerine de yanıt veren BaÅŸbakan Yardımcısı TürkeÅŸ, “Bu ithamı büyük bir memnuniyetle kabul ediyorum. Çünkü bu benim hem dinen helal, hem de hukuken meÅŸru bir hakkımdır. Ä°ster yerim, ister yemem; o benim bileceÄŸim iÅŸ. Ama bunu söyleyenlere de sormak lazım, Siz kimin mirasını yiyorsunuz?” dedi.

MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli’nin nezaketinin herkesin gıpta ettiÄŸi bir düzeyde olduÄŸunu belirten TürkeÅŸ’e göre Bahçeli’nin etrafındaki “kraldan çok kralcılar ve kendisine bir ÅŸekilde yanaÅŸmış olanlar” kendisini partiden uzaklaÅŸtırmaya çalışıyor. TürkeÅŸ, "YanaÅŸmalar, devÅŸirmeler, sözde ocakçılar beni yargılayamaz" diye konuÅŸtu:

“Ey bre gafiller devlet düÅŸmanları cirit atarken namlularını bana yönetmeniz hangi terbiyeye sığar. Devlet Bey size hak ettiÄŸiniz cevabı verecektir. Ben babamın ilkelerine baÄŸlıyım ani kararlar vermem ama kesin netice alırım. Laf edenler iki sarhoÅŸ ile birkaç çakaldan ibaret. Kim ne söyledi diye baktım. Ä°ki sarhoÅŸ, üç beÅŸ tane de çakal. Bunlara cevap vermeyi doÄŸru bulmuyorum.”

TürkeÅŸ, sorulara raÄŸmen bu sözlerle kimi kastettiÄŸine iliÅŸkin bir açıklama yapmadı. Hakkındaki ihraç talebi ile ilgili son kararı parti delegelerinin vermesini isteyen TuÄŸrul TürkeÅŸ, bunun için MHP Genel BaÅŸkanı’na seslendi, 4 Ekim’de olaÄŸanüstü kurultay çaÄŸrısı yaptı.

Davet gelirse MHP’den aday olacağım

1 Kasım seçimlerinde AK Parti’den aday olacağına iliÅŸkin iddiaları da deÄŸerlendiren TuÄŸrul TürkeÅŸ,  böyle bir düÅŸüncesi olmadığını, AK Parti’den de davet almadığını söyledi. TürkeÅŸ, teklif gelirse MHP’den aday olacağını belirtti.

Partisinin 7 Haziran seçimlerinden sonra her ÅŸeye “hayır” deme politikası izlediÄŸini belirten TuÄŸrul TürkeÅŸ, babasının MHP’yi 3 milletvekili ile iktidar ortağı yaptığını, bugünkü MHP’nin ise 80 vekille iktidar olamadığını belirtti.

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.