Sosyal Medya

Güncel

500 liraya koyun 3 bin liraya tosun

Kurban bayramına 18 gün kala pazarlardaki kurbanlık havyanların fiyatları da belli oldu. Manisa'daki canlı hayvan borsasında 500 liradan başlayan küçükbaş hayvanların satış ortalaması 650-700 lira arasında değişiyor. Büyükbaş hayvanların taban fiyatı ise 3 bin TL. Pazarlarda 13 bin liraya kadar kurbanlık bulmak mümkün.



Kurban Bayramına sayılı günler kala yurdun çeÅŸitli bölgelerinden kurbanlıklarını satmak için Manisa'ya gelen hayvan üreticileri, Canlı Hayvan Borsası'ndaki padokları doldurmaya baÅŸladı. Genellikle DoÄŸu illerinden gelen üreticiler, bu yıl satışlardan umutlu olduklarını ifade etti. Satışların yeni baÅŸladığını anlatan Burhan Tekin, en düÅŸük fiyatın küçükbaÅŸ hayvanlarda 500 lira olduÄŸunu belirterek, genellikle fiyatların 650- 700 lira olduÄŸunu söyledi. Tekin ÅŸöyle dedi:
"Geçen seneye göre fiyatlarda bir deÄŸiÅŸiklik yok. Hiçbir ÅŸey deÄŸiÅŸmedi. Fiyatlar vatandaşın alabileceÄŸi ÅŸekilde. Satışlardan ÅŸu anda memnun deÄŸiliz. Üretici yine zararda. Ä°thalin adı çıktı, piyasa durgunluk yaÅŸamaya baÅŸladı. Ä°thal söylentisi bile etkiledi. Bayram yaklaÅŸtığında fiyatlar 800 civarında olur. BüyükbaÅŸta ise 13 bin liraya kadar çıkıyor."
BüyükbaÅŸ hayvan üreticisi Fevzi Balkiz da fiyatların geçen yıla göre bu yıl kendilerini memnun ettiÄŸini belirterek, fiyatların 3- 5 bin ile 12 bin lira arasında deÄŸiÅŸtiÄŸini söyledi.

HER ŞEYİN FİYATI ARTTI KURBANLIKLAR DEĞİŞMEDİ

Hayvan üreticisi Cemal Çelik ise yem ve saman fiyatlarında her yıl artış olmasına raÄŸmen bu yıl kurbanlık fiyatlarının deÄŸiÅŸmediÄŸini söyledi. Girdi maliyetlerinden ÅŸikayet eden Çelik, bu yıl isteyen herkesin kurban kesebileceÄŸini söyledi. Çelik, "Fiyatlar geçen senenin fiyatı. Yem pahalı, fiyatlar aynı. Geçen sene de 500- 550'den baÅŸladı. Bu sene de bu fiyatlardan satılıyor. 'Et fiyatları arttı' diyorlar ama bizde deÄŸiÅŸen bir ÅŸey yok. Küçükbaşı geçen senenin fiyatıyla alabilecekler. Bu sene herkesin alım gücü olacak. 800 liralık kuzu 70- 75 kilo civarında canlı gelir."

Kurbanlık alacak vatandaÅŸlar ise hayvanları tek tek inceleyerek, sıkı pazarlıklar yaptı. Åžimdilik sadece pazarı gezen vatandaÅŸlar, fiyatların biraz daha düÅŸmesini beklediklerini söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.