Sosyal Medya

Güncel

HDP seçimi görünce PKK için harekete geçti

7 Haziran seçimlerinin ardından koalisyon kurulamaması üzerine 1 Kasım'da seçimlerin yenilenmesi kararı HDP'de telaşa neden oldu. HDP yöneticileri PKK terör örgütü ile temas kurarak silahlı saldırılarını sonlandırmasını gündemine aldı.



7 Haziran seçimlerinin ardından koalisyon kurulaması üzerine seçimlerin yenilenmesi kararı Halkların Demokratik Partisi' nde (HP) telaÅŸa neden oldu. HDP, 1 Kasım'da seçimlerin yenilenmesi nedeniyle terör saldırılarını artıran PKK ile temasa geçmeyi gündemine aldı.

HDP EÅŸ BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ'ın baÅŸkanlığında yapılan parti grubu ve Merkez Yürütme Kurulu toplantılarında, milletvekilleri ve MYK üyeleri Türkiye'de yaklaşık iki aydır yaÅŸanan PKK terör örgütün saldırıları ile baÅŸlayan süreç deÄŸerlendirildi. Cumhuriyet gazetesinin internet sitesinde yer alan habere göre PKK'nın terör salrırılarının HDP'ye sivil alanda demokratik siyaset yapma alanı bırakmadı. HDP seçmeninin “barış beklentisi" içinde olduÄŸu ve bu kapsamda HDP'nin bu beklentiyi doÄŸrudan PKK'ya aktarması gerektiÄŸi dile getirildi.

Milletvekilleri ve MYK üyeleri bu kapsamda HDP'nin doÄŸrudan PKK terör örgütü ile temas kurarak partinin bu yöndeki taleplerini iletilmesini istedi. Milletvekilleri ve MYK üyelerinin görüÅŸmeleri doÄŸrultusunda HDP'nin bir heyet aracılığıyla PKK yönetimiyle doÄŸrudan temas kurması bekleniyor. Heyet partinin söz konusu iradesi ve eÄŸilimini doÄŸrudan PKK yönetimine aktaracak. PKK terör örgütünden saldırılarına son vermesi istenecek.

HDP'nin PKK'ya böyle bir talep iletmesini gündemine almasının nedeni 1 Kasım seçimleri. PKK terör saldırılarının oy kaybettireceÄŸi endiÅŸesi yaÅŸayan HDP'nin PKK ile doÄŸrudan temas kurması bekleniyor.

 

 

1 Kasım yolunda tırmanan terörün ÅŸifresi

 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.