Sosyal Medya

Dünya

'Ülkemizde fazla Müslüman istemiyoruz'

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, 'Ülkemizde fazla Müslüman istemiyoruz' dedi...



Suriye'deki iç savaÅŸtan kaçarak Avrupa'ya giden sığınmacıların çoÄŸunun Hristiyan deÄŸil Müslüman olduÄŸunu söyleyen Macaristan BaÅŸbakanı Orban, "Bize göre ülkeler çok sayıda Müslüman göçmen kabul edebilir. Bu onların tercihidir. Biz, ülkemizde çok sayıda Müslüman nüfus istemiyoruz" çıkışında bulundu.
 
Ajansların haberine göre; Macaristan BaÅŸbakanı Viktor Orban, AB Konseyi'nde düzenlediÄŸi basın toplantısında, "Sınırımızı korumalıyız. Her ÅŸeyin temeli budur. Macaristan, göçmen durumundan mutlu deÄŸil. Avrupa'nın her geleni alacak durumu yok. Bu, Avrupa'nın sonu olur" diye konuÅŸtu. 

AB'de serbest dolaşımı saÄŸlayan Schengen anlaÅŸmasının riskte olduÄŸunu belirten Orban, "Biz sınırımızı koruyamazsak, tüm Schengen sistemi çöker. Önce binler, sonra on binler, ÅŸu anda milyonlardan bahsediyoruz. Bir ÅŸey yapmazsak on milyonlar olur" deÄŸerlendirmesinde bulundu.

'BAÅžKA ÜLKELER KABUL EDEBÄ°LÄ°R, BÄ°Z Ä°STEMÄ°YORUZ'

Macaristan'ın Müslümanlarla bir arada yaÅŸamaya yönelik 150 yıllık geçmiÅŸi olduÄŸunu hatırlatan Orban, "Her ülkenin farklı deneyimleri ve refleksi var. Bize göre ülkeler çok sayıda Müslüman göçmen kabul edebilir. Bu onların tercihidir. Biz istemiyoruz. Biz, ülkemizde çok sayıda Müslüman nüfus istemiyoruz" dedi.

'GÖÇMENLER KAYIT ALTINA ALINACAK'

Orban, göçmenlerin Macaristan'a girmesi durumunda kayıt altına alınacağını, bunun yasal zorunluluk olduÄŸunu ve sınırı korumak zorunda olduklarını söyledi. 

Yakın zamana kadar bu çapta bir göçmen sorunu olmadığına iÅŸaret eden Orban, "Göçmen olan ülkeleri desteklememiz gerek. Mülteciler, ülkelerine yakın yerlerde kalmalılar. Tek çözüm bu. Ä°nsanları barış saÄŸlanana kadar ülkelerine yakında tutmak. Bizim, Türkiye, Ürdün ve diÄŸer göçmen olan ülkelere para göndermemiz gerekli. Buraya getirmek sorunu çözmüyor. Bu parayı da AB verecek tabii ki" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

'HRÄ°STÄ°YANLAR AZINLIK DURUMUNA DÜÅžEBÄ°LÄ°R'

Macar BaÅŸbakan, sığınmacıların Hristiyanlık dışında baÅŸka bir dine mensup ve farklı bir kültüre sahip olduklarının unutulmaması gerektiÄŸine iÅŸaret ederek, ''ÇoÄŸunluÄŸu Hristiyan deÄŸil aksine Müslüman. Bu çok önemli bir sorun, çünkü Avrupa'nın kökeninde Hristiyanlık mevcut. Avrupa'nın kendi Hristiyan deÄŸerlerinin koruyacak durumda olamaması endiÅŸe verici deÄŸil midir? Bunu gözden kaçırırsak Avrupai düÅŸünce kendi kıtasında azınlık durumuna düÅŸebilir'' dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.