Sosyal Medya

Dünya

'13 milyondan fazla çocuk okula gidemiyor'

Ortadoğu ve Afrika'da 13 milyondan fazla çocuğun artan çatışma ve siyasi kargaşa nedeniyle okula gidemediği bildirildi.



OrtadoÄŸu ve Afrika'da 13 milyondan fazla çocuÄŸun artan çatışma ve siyasi kargaÅŸa nedeniyle okula gidemediÄŸi bildirildi. 

BirleÅŸmiÅŸ Milletler Çocuklara Yardım Fonu'ndan (UNICEF) yapılan açıklamada, okullara yönelik saldırılar ve  eÄŸitimdeki altyapı eksikliÄŸi nedeniyle Suriye, Irak, Yemen, Libya, Sudan ve Filistin gibi ülkelerde birçok çocuÄŸun okula gidemediÄŸi belirtildi. 

Suriye, Irak, Yemen ve Libya'da yaklaşık 9 bin okulun kullanılamaz durumda olduÄŸuna dikkat çekilen açıklamada, okullarda hem yerlerinden edilen sivillerin kaldığı hem de okulların savaÅŸan taraflarca kullanıldığı belirtildi. 

 Binlerce öÄŸretmenin görevinden ayrılmak zorunda kaldığı ve ailelerin çocuklarını okula göndermek istemediÄŸi ifade edilen açıklamada, "OrtadoÄŸu ve Afrika'da 13 milyondan fazla çocuk artan çatışma ve siyasi kargaÅŸa nedeniyle okula gidemiyor" denildi.

Suriyeli sığınmacılara ev sahipliÄŸi yapan Ürdün, Lübnan ve Türkiye'de de 700 binden fazla çocuÄŸun aşırı yığılma nedeniyle okula gidemediÄŸi ve bu ülkelerin daha fazla öÄŸrenciyle baÅŸ edemeyeceÄŸine dikkat çekildi.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.