Sosyal Medya

Dünya

Angola İslamiyet'i resmen yasakladı

İslam'ın kendi kültürleriyle uyuşmadığını ileri süren Angola, bu dini resmen yasakladı. Angola'da 90 bin Müslüman yaşıyor



Afrika ülkesi Angola, Ä°slam'ı resmen yasakladı. 31 AÄŸustos'ta bir açıklama yapan devlet baÅŸkanı Jose Eduardo dos Santos, ülkelerindeki tüm Ä°slami etkileri tamamen ortadan kaldırmak istediklerini söyledi.

Yasağı ilk olarak Angola Kültür Bakanı Rosa Cruz de Silva duyurdu. "Ä°slamiyetin tanınma sürecinin Adalet ve Ä°nsan Hakları Bakanlığı tarafından onaylanmadığını söyleyen Kültür Bakanı, camilerin bir sonraki duyuruya kadar kapalı kalacağını ilan etti.

16 milyon nüfuslu Angola'da, 90 bin civarında Müslümanın yaÅŸadığı belirtiliyor. Müslümanların büyük çoÄŸunluÄŸunu Batı Arika ülkelerinden gelen göçmenler oluÅŸtururken, Lübnan kökenliler de önemli bir yekûnü teÅŸkil ediyor.

Angola'da Ä°slam karşıtı tutum iki sene önce Ekim ayında baÅŸlamıştı. Ülkenin baÅŸkenti Luanda'da bulunan caminin minareleri yıkılırken, Ä°slamiyet'in resmen yasaklandığı haberleri gelmiÅŸ, ama daha sonra Angolalı yetkililer, Ä°slamiyet'in yasaklanmadığını söylemiÅŸlerdi.

Angola nüfusunun yüzde 95’ini Protestan Hristiyan. Ülkede bulunan Müslümanların oranı ise nüfusun yüzde 3'ünü oluÅŸturuyor. Angola'dnın baÅŸkentinde sadece iki cami bulunuyordu.  Angola'nın lik kapatma kararı karşısında ülkedeki Müslümanların lideri Nuru'l-Ä°slam Camisi imamı Åžeyh Osman Ä°bn Zeyd, "Angola hükümetinin camileri kapatma kararı aldığı doÄŸru deÄŸildir. Kültür Bakanlığı ve Din Ä°ÅŸleri DirektörlüÄŸü ile iletiÅŸim halindeyiz, bize böyle birÅŸeyin olmadığına dair bilgi verdiler" demiÅŸti

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.