Sosyal Medya

Dünya

Midilli'de olağan üstü hal talep etti

Midilli Belediye Başkanı Spiros Galinos'un, adada yaşanan yoğun göç akınından dolayı olağanüstü hal ilan edilmesi konusunda talepte bulunduğu öğrenildi...



Ajansların yer verdiÄŸi bilgiye göre; Galinos, geçici hükümette Vatandaşı Koruma Bakanı görevine getirilen Antonis Makrodimitris'e gönderdiÄŸi mektubunda, adada, sayılarının 10 binin üzerinde olan sığınmacılar nedeniyle olası salgın hastalık vakalarının önlenmesi, kamu ve özel mülkiyetin korunabilmesi amacıyla olaÄŸanüstü hal ilan edilmesini istedi. 

Åžu an için adada 10 binin üzerinde sığınmacı bulunduÄŸunu belirten Galinos, "ÇoÄŸu sığınmacı liman bölgesinde çadırlarda barınıyor. Hijyen konusunda herhangi bir önlem alınmadan bu kadar çok kiÅŸinin aynı yerde barınması, kısa bir süre sonra kontrol altına almakta güçlük çekeceÄŸimiz saÄŸlık sorunlarını da beraberinde getiriyor" ifadelerini kullandı.

'SOSYAL PATLAMA YAÅžANACAK'

Ada halkının bu durumdan çok rahatsızlık olduÄŸuna dikkati çeken Galinos, yaÅŸanan krizi yönetmekte yetersiz kalmanın sosyal bir patlama yaÅŸanmasına yol açacağı uyarısında bulundu. Galinos, ada halkının hayatının normale dönmesi için devletten tüm olanaklarıyla duruma müdahale etmesini istedi. 

Sisam, Ä°stanköy, Sömbeki, Sakız ve Midilli adaları, Yunanistan aracılığıyla AB'de mülteci olmayı amaçlayanların öncelikli hedefi konumunda bulunuyor.

BirleÅŸmiÅŸ Milletler (BM) Mülteciler Yüksek KomiserliÄŸi'nden yapılan açıklamaya göre, yıl başından bu yana Avrupa'ya kaçak yollarla giren kiÅŸi sayısı 224 bine ulaÅŸtı, bu yıl deniz yoluyla Yunanistan'a gelen göçmen sayısı ise 124 bini buldu. Sadece temmuz ayında 50 bin göçmen Yunanistan'a giriÅŸ yaptı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.