Sosyal Medya

Güncel

'PKK ilk kez çatışmaların durmasını istiyor'

Eski AK Parti milletvekili Abdurrahman Kurt, Doğu ve Güneydoğu'da yeniden başlayan çatışmaları değerlendirdi...



Diyarbakır eski AK Parti Milletvekili Abdurrahman Kurt, son dönemde meydana gelen çatışmalı ortamla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kurt, "Kürtler kızgın. AK Parti'nin diline yönelik bir kızgınlıkları var ama son dönemde daha çok örgütün eylemlerine yönelik bir kızgınlıkları var. Çatışmalı süreci bitirmek isteyen de PKK" dedi.
 
Sputniknews.com'un haberine göre; Abdurrahman Kurt, AK Parti'nin eski Diyarbakır milletvekili. Çözüm Süreci'nde 'akil adamlar' arasında görev aldı. Kurt bölgeden izlenimlerini paylaşırken, öncelikle 'savaÅŸta kazanan olmayacak' tespitini yaptı:

"Hepimizin bildiÄŸi bir gerçek üzerinden birbirimizin canını yakmaya devam ediyoruz. Ne PKK silahla bitirilebilir, ne de PKK silahla bir köyü bile ele geçirebilir. Ä°ÅŸte bu gerçeÄŸe raÄŸmen insanların canı yakılıyor. Bu savaşın kazananı olmayacak. Bir taraf diÄŸerini sıfırlasa bile olmayacak çünkü içerde bıraktığı yaralar, üzerimizde bıraktığı tahribat onarılması zor bir hale gelecek."

'YANI BAÅžIMIZDA DÜNYA SAVAÅžI VAR'

Abdurrahman Kurt, yaÅŸanan çatışmaların Suriye ve Irak'taki karışıklıklardan, OrtadoÄŸu'daki savaÅŸtan ayrı deÄŸerlendirilemeyeceÄŸi görüÅŸünde. ‘Türkler ve Kürtler tek baÅŸlarına olsalar sorunu çözerler ama yanı başımızda dünya savaşı var' diyen Kurt'a göre, yine de umutsuz olmamak gerekiyor, çünkü halk çatışmadan yana deÄŸil:

‘Kürtler kızgın. AK Parti'nin diline yönelik bir kızgınlıkları var ama son dönemde daha çok örgütün eylemlerine yönelik bir kızgınlıkları var. Çatışmalı süreci bitirmek isteyen de PKK. Bu belki de ilk kez oluyor. Ancak soruç alabilmek için örgütün 90'lardan çıkması gerekir; 'Biz Türkiye'deki silahlı çatışmayı bırakıyoruz, sınır ötesine çekiliyoruz' deseler, onlara sıkılacak kurÅŸunun önünde ben dururum."

'HDP OYUN DIÅžI BIRAKILMAMALI'

Hükümetin 'HDP eÅŸittir PKK' stratejisini de eleÅŸtiren Abdurrahman Kurt, HDP'den gelen barış mesajlarının sahiplenilmesi gerektiÄŸini söyledi:

‘HDP'nin devre dışı bırakılması doÄŸru deÄŸil. Selahattin DemirtaÅŸ'ın açıklamaları ne maksatla olursa olsun, eÄŸer doÄŸruyu ifade ettiyse sahiplenilmelidir."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.