Sosyal Medya

Güncel

Yasin Börü davasında 6 tahliye

Geçtiğimiz yıl 6-8 Ekim'deki Kobani olaylarında Yasin Börü ve 3 arkadaşının öldürülmesiyle ilgili davada tutuklu yargılanan 18 yaşından küçük 6 sanık, tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.



Diyarbakır’da geçen yıl 6- 8 Ekim tarihlerinde çıkan Kobani olaylarında Yasin Börü ve 3 arkadaşının öldürülmesiyle ilgili Ankara Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan 18 yaşından küçük 6 sanık, tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

Diyarbakır'da Kobani olayları sırasında Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat GüneÅŸ ve Hasan Gökgöz'ün öldürülmesine iliÅŸkin 18 yaşından küçük 6 sanığın yargılandığı ve güvenlik gerekçesiyle Ankara 1. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'ne nakledilen davanın görülmesine baÅŸlandı.

Ä°lk duruÅŸmaya sanıklar F.G., A.K., M.D., Y.O., M.Ä°. ve F.K. ile avukatları katıldı. DuruÅŸmada savunması alınan çocuklar, suçlamaları kabul etmedi. Avukat Ekrem Atalay, müvekkillerinin tahliyesini istedi.

Mahkeme, tutuklu F.G., A.K., M.D., Y.O., M.Ä°. ve F.K.'nın delil yetersizliÄŸi ve tutuklulukta geçirdikleri süre nedeniyle tahliyesine karar verdi.

Mahkeme ayrıca bu dosyanın, aralarındaki hukuki ve fiili baÄŸlantı nedeniyle Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 26'sı tutuklu 34 sanığın yargılandığı dava dosyası ile birleÅŸtirilmesine de karar verdi.

Ankara 1. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nin birleÅŸtirme kararı verdiÄŸi dosyada, suça sürüklenen 6 çocuk hakkında 'canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme' ile 'devletin birliÄŸini ve ülke bütünlüÄŸünü bozma' suçlarından 90'ar yıl hapis cezası isteniyordu.

Kaynak: DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.