Sosyal Medya

Coğrafyamız

Filistinli bebeÄŸi yakan Yahudi'ye skandal ceza

İsrail, Temmuz ayında Batı Şeria'nın Nablus kentinde Filistinlilere ait bir evi yakan ve evdeki 18 aylık bebek ile babasının ölümüne neden olan Yahudi'ye 6 ay Batı Şeria'ya girmeme cezası verdi.



Temmuz ayında Batı Şeria'nın Nablus kentinde Filistinlilere ait bir evin Yahudi yerleşimciler tarafından kundaklanması olayıyla ilgili bir Yahudi yerleşimciye "6 ay Batı Şeria'ya girmeme" cezası verildiği belirtildi.

Ä°srail ordu radyosunda yer alan haber göre, Nablus kentinin Duma beldesinde 18 aylık bebek Ali DevabiÅŸe ve babası Saad DevabiÅŸe'nin (31) ölümüne neden olan kundaklama olayıyla ilgili yargılanan bir Yahudi yerleÅŸimciye 6 ay boyunca Batı Åžeria'ya girmeme ve 3 ay ev hapsi cezası verildi.

 


Ayrıca olayla baÄŸlantılı olduÄŸu belirtilen 21 aşırı saÄŸ görüÅŸlü Ä°srailliye de çeÅŸitli idari cezalar verildi.

Batı Åžeria'nın Nablus kentinde Filistinlilere ait bir evin 31 Temmuz sabahı Yahudi yerleÅŸimciler tarafından kundaklanması sonucu ailenin 18 aylık bebeÄŸi yanarak hayatını kaybetmiÅŸ, 31 yaşındaki baba Saad DevabiÅŸe de daha sonra tedavi gördüÄŸü hastanede vefat etmiÅŸti. BebeÄŸin annesi ve 4 yaşındaki aÄŸabeyi de yaralanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.