Sosyal Medya

Güncel

PKK, destek alamadığı Kürtlere de savaş açtı

“Halk uyuz, isteksiz. Onlara çok güvenmeyin şiddet ve korku onları tekrar kendilerine getirir. Gerektiğinde hedef gözetmeden indirin gücümüzü görsünler”



Güvenlik güçlerinin 22 Temmuz'dan bu yana PKK'ya yönelik operasyonlarda 944 teröristi etkisiz hale getirmesi sonucu bölücü terör örgütü mensupları arasında oluÅŸan panik, korku, yeni strateji ve eylem önerileri ile bölge halkını aÅŸağılayıcı diyaloglar, telsiz konuÅŸmalarına yansıdı. Telsiz konuÅŸmalarında, “olaylara çok tepkisiz ve isteksiz” olmaları nedeniyle bölgede yaÅŸayanlar için “uyuz halk” ifadesini kullandıkları, halkın, çoÄŸu yerde hâlâ Türkiye Cumhuriyeti devletinin yanında olduÄŸu izlenimini elde ettikleri de yer alıyor.

Orta saha sorumlusu Azad Siser kod adlı, Ekrem Güney'in telsiz konuÅŸmasında, bu dönemin terör örgütü açısından tarihi bir final niteliÄŸinde olduÄŸu, baÅŸarılı olamamaları durumunda kendileri için bitiÅŸ olacağı ifadeleri yer aldı.

Yabancı basının eylemler hakkında olumlu haberler yaptığı, bölgede “iç savaÅŸ” algısı verecek görüntülerin gerektiÄŸi telsiz konuÅŸmalarına yansıdı.

Kandil'den eskisi gibi artık destek alamadıkları, Kandil ve civarına yapılan hava operasyonlarının Kuzey Irak'ta büyük bir tahribata ve kayba sebebiyet verdiÄŸi, halkın desteÄŸinin de neredeyse yok denecek seviyeye geldiÄŸi bilgisi de yer aldı.

KonuÅŸmalarda Türk basınının terör örgütü kayıplarına yönelik yaptığı açıklamaların bölge halkını, devlete yakınlaÅŸtırdığı ve kendilerinin basını yeterince kullanamadıklarından yakınıldığı dikkat çekti. 

KonuÅŸmalarında, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde büyük bir “hayal kırıklığı” yaÅŸadıklarını vurgulayan teröristlerin telsizden geçen ifadeleri ÅŸöyle:

“Bizi fareler gibi ortada bıraktılar. DoÄŸrudan devletin gücünü ensemizde hissettik; hezimete uÄŸradık. Halka çok güvenmeyin; ÅŸiddet ve korku onları tekrar kendilerine getirecektir. GerektiÄŸinde hedef gözetmeden indirin, gücümüz görsünler, döneceklerdir, mecburdurlar.

Karayolları, TV vericileri, baz istasyonları ve demiryollarını tahrip ederek, halkın dünya ile bütünleÅŸmesini engelleyin. 

Okul binalarını hedef alın, yakın yıkın ama eylül sonunda burada okulların açılmasını bir ÅŸekilde engelleyin.

“Devlet sivilleri katlediyor” haberleri özellikle sosyal medyada dile getirilmeli. Silvan'da yerleÅŸtirdiÄŸimiz patlayıcıdan dolayı ölen çocuÄŸun sorumluluÄŸunu devlete yükleyin. 'Devlet tedbir almadı, çocuÄŸun ölümüne sebep oldu' cümlesini halk içinde yaymaya çalışın.

Sahte ihbarlarla risk almadan güvenlik güçlerinin ayağınıza kadar getirtin risk almayın. Bölgede çok kayıp vermeye baÅŸladık. Yeni gelenlere uzak mesafelerden TC güçlerine yönelik atış yaptırarak eÄŸitim verin. Birbirimizi vuruyoruz ve hatta kendi kendini vuran salaklar bile var.”

PKK 57 GÜNDE  249 ARACI ATEÅžE VERDÄ°

PKK son 57 günde çoÄŸunluÄŸu tırlardan oluÅŸan 249 aracı ateÅŸe verdi. Bu süreçteki çatışmalarda 111 terörist etkisiz hale getirildi, 14'ü yaralı 27 terörist yakalandı. Kandil dahil yapılan bütün operasyonlarda öldürülen PKK'lı sayısı 944'e ulaÅŸtı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.