Sosyal Medya

YaÅŸam

Pizza fişi diye senet imzalattılar

İzmir merkezli üç ilde düzenlenen operasyonda, kargo ve pizza gönderdiği kişilere 'teslimat fişi' yerine senet imzalatan kişiler polis tarafından yakalandı.



Ä°zmir Emniyet MüdürlüÄŸü Mali Suçlarla Mücadele Åžube MüdürlüÄŸü'ne farklı zamanlarda baÅŸvuran 15 kiÅŸi, evlerine gelen kargo, pizza ve çiçek gibi malzemeleri teslim alırken teslimat fiÅŸi yerine senet imzalatıldığı ÅŸikâyetinde bulundu. MaÄŸdurlar, imzaladıkları senetlerden dolayı icra takibine uÄŸradıklarını belirtirken bazı senetlerin tefecilerin eline geçtiÄŸini ve tehdit edildiklerini söyledi. Bunun üzerine harekete geçen Ä°zmir Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Åžube MüdürlüÄŸü ekipleri, suç ÅŸebekesini araÅŸtırmaya baÅŸladı.

BÄ°LGÄ° TOPLAYIP SENET Ä°MZALATIYORLAR

Polis, senet imzalatan suç ÅŸebekesinin 13 kiÅŸiden oluÅŸtuÄŸunu ve senet imzalatacakları kiÅŸilerin malvarlıkları hakkında bilgi topladıklarını belirledi. Åžebekenin 40 kiÅŸiye aynı yöntemle toplam 15 milyon liralık senet imzalattığı tespit edildi. Delillerin toplanmasının ardından dün sabah saatlerinde Ä°zmir, Manisa ve Diyarbakır'da eÅŸ zamanlı baskın düzenlendi ve 11 kiÅŸi gözaltına alındı. Zanlılarla birlikte oldukları ileri sürülen 2 avukat ise savcıya ifade vermek üzere adliyeye çaÄŸrıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.