Sosyal Medya

Güncel

IŞİD'e katılmak isteyen ilk İsrailli Türkiye'de yakalandı

İsrail'de yaşayan Yahudi asıllı bir gencin, terör örgütü IŞİD'e katılmak için Suriye'ye geçme çabasının son anda önlendiği öne sürüldü.



Ä°srail devlet radyosunun haberine göre, "IŞİD'e katılmak için Ä°skenderun'a ulaÅŸan ismi açıklanmayan 21 yaşındaki Yahudi bir gencin geri gönderildiÄŸi" belirtildi.

AÄ°LESÄ° Ä°NTERNETTEKÄ° YAZIÅžMALARINI BULDU

Gencin ailesinin, internetteki yazışmalarından oÄŸullarının IŞİD'e katılmayı planladığını anlamaları üzerine geçen hafta perÅŸembe günü DışiÅŸleri Bakanlığına baÅŸvurduÄŸuna iÅŸaret edilen haberde, Türk yöneticilerin verdiÄŸi katkıdan da söz edildi.

Ä°SRAÄ°L'DEN TÜRKÄ°YE'YE TEÅžEKKÜR

Öte yandan, Ä°srail DışiÅŸleri Bakanlığının yurt dışında yaÅŸayan vatandaÅŸlarından sorumlu direktörü Ilana Ravid, Ä°srail'in Kanal 1 televizyonuna yaptığı açıklamada, Türk yönetimine, Ä°srailli genci IŞİD'e katılmadan iade edilmesi konusunda gösterdiÄŸi iyi niyet ve önlemler için teÅŸekkür etti.

DışiÅŸleri Bakanı Sözcüsü Alon Lavi ise Yedioth Ahronoth gazetesine yaptığı açıklamada, Türk yönetimiyle yapılan iÅŸbirliÄŸi sayesinde söz konusu Ä°srailli gence Suriyetopraklarına geçmeden ulaşıldığını ve gencin Ä°srail'e getirildiÄŸini aktardı.

Ä°srailli bir Yahudinin IŞİD saflarına katılmaya çalışması bakımından olayın ilk olma özelliÄŸi taşıdığı belirtiliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.