Sosyal Medya

Güncel

Taksim'de polis müdahalesi

1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle Taksim Tünel'de toplanarak Galatasaray Meydanı'na yürüyen gruba polis müdahale etti. 14 kişi gözaltına alındı.



Saat 19.00 sıralarında Tünel'de toplanan ‘Haziran Hareketi’ adlı gruba üye yaklaşık 500 kiÅŸi, sloganlar eÅŸliÄŸinde Galatasaray Meydanı'na doÄŸru yürüyüÅŸe geçti.

Galatasaray Lisesi önüne gelindiÄŸinde gerginlik çıktı. Polis ekipleri, gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. 14 kiÅŸi gözaltına alındı.

Ä°stiklal Caddesi'ndeki bir baÅŸka eylem ise olaysız bitti. Bazı sendika ve sivil toplum kuruluÅŸu üyeleri, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde "Milyonlar Barış Ä°stiyor" eylemi düzenledi.

Ellerinde "SavaÅŸa hayır" yazılı dövizlerle Galatasaray Meydanı'nda toplanan Devrimci Ä°ÅŸçi Sendikaları Konfederasyonu (DÄ°SK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları BirliÄŸi (TMMOB) ve Türk Tabipler BirliÄŸi (TTB) üyeleri, "SavaÅŸa hayır, barış hemen ÅŸimdi" sloganları attı. Gruptakiler, basın açıklamasının ardından bir süre daha slogan attıktan sonra dağıldı.

Kaynak: AA, DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.