Sosyal Medya

Güncel

Hem tezkere hem yemin

TBMM Genel Kurulu, 2 Ekim'de süresi dolacak Irak ve Suriye tezkeresini görüşmek üzere 3 Eylül'de olağanüstü toplanacak. Oturumda, geçici seçim hükümetinin bağımsız bakanları da yemin edecek.



AK Parti Grup BaÅŸkanvekilleri, geçen yıl 2 Ekim’de çıkarılan 'Suriye ve Irak tezkeresinin' süresinin bir yıl daha uzatılmasını görüÅŸmek üzere TBMM Genel Kurulu’nu 3 Eylül PerÅŸembe günü saat 13.00'de olaÄŸanüstü toplanmaya çağırdı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gerektiÄŸi takdirde sınır ötesi harekât ve müdahalede bulunmak üzere yabancı ülkelere gönderilmesi ve aynı amaçlar için yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye'de bulunmasını içeren BaÅŸbakanlık Tezkeresi, 21 AÄŸustos’ta Meclis BaÅŸkanlığı’na sunulmuÅŸtu.

207 vekil imzaladı

OlaÄŸanüstü toplantı çaÄŸrısı, AK Parti Grup BaÅŸkanvekilleri Ahmet Aydın, DoÄŸan Kubat, Mahir Ünal ve Ä°lknur Ä°nceöz'ün de aralarında bulunduÄŸu 207 AK Partili milletvekilinin imzasını taşıyor.

BaÅŸvuru metninde, tezkerenin amacının “Türkiye’nin ulusal güvenliÄŸine yönelik terör tehdidi ve her türlü güvenlik riskine karşı uluslararası hukuk çerçevesinde gerekli her türlü tedbiri almak, Irak ve Suriye’deki tüm terörist örgütlerden ülkemize yönelebilecek saldırıları bertaraf etmek ve kitlesel göç gibi diÄŸer muhtemel risklere karşı ulusal güvenliÄŸimizin idame ettirilmesini saÄŸlamak” olduÄŸu anımsatıldı.

Yeni bakanlar da yemin edecek

Ak Parti Grup BaÅŸkanvekili DoÄŸan Kubat, "AK Parti Grubu olarak bu konuyu deÄŸerlendirip bunun görüÅŸülmesi ve bir yıl süreyle uzatılmasına yönelik gerekli Genel Kurul iradesinin ortaya çıkması bakımından PerÅŸembe günü TBMM'yi olaÄŸanüstü toplantıya çağırdık" dedi.

Kubat, baÅŸvuru öncesi diÄŸer siyasi parti gruplarına konuyla ilgili gerekli bilgilendirmenin yapıldığını söyledi.

Ayrıca olaÄŸanüstü toplantıda geçici seçim hükümetinin bağımsız bakanları da göreve baÅŸlamak için meclis huzurunda yemin edecek.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.