Sosyal Medya

Güncel

Yol kesen PKK doktoru ÅŸehit etti

Diyarbakır'ın Kulp ve Lice ilçeleri arasında yolu keserek kimlik kontrolü yapan PKK'lı grup, durdurmak istedikleri aracın kaçması üzerine ateş açtı. Araçtaki doktor Abdullah Birol yaşamını yitirdi.



Diyarbakır’ın Kulp ile Lice ilçeleri arasında yol kesen PKK'lılar, durdurmak istedikleri bir aracın kaçması üzerine ateÅŸ açtı. Kulp ilçesinde Toplum SaÄŸlık Merkezi'nde doktor olarak çalışan sürücü Abdullah Birol, saldırıda yaÅŸamını yitirdi.

Karayolunu Yapraklı Köyü yakınlarında kesen silahlı grup, durdukları araçtakilere kimlik kontrolü yaptı. Kulp'tan Diyarbakır yönüne gelen ve Manisa plakalı bir otomobili kullanan Abdullah Birol, yolun kesildiÄŸini görünce geri dönüp uzaklaÅŸmak istedi. Aracın geri döndüÄŸünü gören PKK'lılar uzun namlulu silahla ateÅŸ açtı. Açılan ateÅŸ sonucu kurÅŸunların isabet etiÄŸi Abdullah Birol, olay yerinde hayatını kaybetti.

Birol'un cesedini almak için olay yerine hareket eden 112 Acil Servis ekipleri, güvenlik gerekçesiyle bölgeye giremedi. Öldürülen Abdullah Birol'un Kulp ilçesi Toplum SaÄŸlık Merkezi'nden sorumlu doktor olduÄŸu öÄŸrenildi. Saldırıdan saatler sonra olay yerine gidebilen 112 Acil Servis ekipleri, Birol'un cenazesini Lice'ye götürdü.

Kaynak: DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.