Sosyal Medya

Güncel

Demirtaş yine ''cici çocuk'' maskesini taktı!

Özerklik talebinin, baskılara karşı sivil bir isyan olduğunu belirten HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, silah yoluyla özerklik ilanını doğru bulmadığını söyledi.



“AK Parti valisi, ÅŸehri kapatmış. ArkadaÅŸlarımız giremiyor oraya. Kürtler özerklik istemesin de ne yapsın?" sözleriyle eleÅŸtirilerin hedefi olan HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı DemirtaÅŸ, Hollanda'nın Lahey kentinde gazetecilere açıklamalarda yaptı.

BBC Türkçe’den Yusuf Özkan'ın haberine göre, DemirtaÅŸ, "Biz sadece Kürtlere özerklik istemiyoruz. Türk seçmene de özerklik vadediyoruz" dedi.

‘ÖZERKLÄ°K HEM TÜRKÄ°YELÄ° SÖYLEMÄ° HEM DE HDP’NÄ°N PARADÄ°GMASINA UYGUN’

Habere göre, özerklik sisteminin ‘Türkiyeli söylemi ve HDP'nin paradigmasına uygun olduÄŸunu’ ifade eden DemirtaÅŸ, ‘Anayasal garanti altına alınmadan iÅŸleyen bir özerklik sistemine de sıcak bakmadığını’ da kaydetti. DemirtaÅŸ ayrıca, silah yoluyla özerklik ilanını da doÄŸru bulmadığını’ sözlerine ekledi.

“Tabii ki kentlerde silah kullanılmasını, bazı yerlerde göstericilerin eline silah alarak 'özerklik ilan ettik' demesini doÄŸru bulmuyorum” diyen DemirtaÅŸ Bu bir sivil inisiyatiftir. DoÄŸru olan tutum budur. Sivil alanda kalmasında her halükârda fayda görüyorum" ifadelerini kullandı. DemirtaÅŸ ayrıca, "Bu ÅŸiddet yükseliÅŸi aynı düzeyde devam ederse ben sandıkların kurulabileceÄŸini bile düÅŸünmüyorum" dedi.

‘SÄ°LAH BIRAK ÇAÄžRISI YAPACAK KADAR DESTEK KAZANDIK’

DemirtaÅŸ, PKK yöneticilerinden Duran Kalkan'ın, "HDP neyi baÅŸarmış ki, bize silah bırakma çaÄŸrısı yapıyor?" ÅŸeklindeki sözlerine de yanıt verdi.

"Hiçbir ÅŸey kazanmadıysa; bu çaÄŸrıyı yapabilecek kadar halkın desteÄŸini alıp, özgüven kazandı" diyen HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı DemirtaÅŸ, PKK'ya yönelik çaÄŸrının ‘silah bırak’ deÄŸil, ‘karşılıklı ateÅŸkes ve masaya dön’ çaÄŸrısı olduÄŸunu söyledi.

Kaynak: Ajanslar

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.