Sosyal Medya

Dünya

Türkiye devreye girdi

Türkiye, Tayland'ın başkenti Bangkok'ta iki hafta önce meydana gelen bombalı saldırının sorumlusu olarak yakalanan kişinin kimliğine ilişkin, Tayland makamlarından bilgi istedi.



Türkiye, saldırganın kimliÄŸine iliÅŸkin, Tayland makamlarından diplomatik kanallar ve Interpol aracılığıyla bilgi talep etti. Türk kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Tayland basınında bir Türkün tutuklandığı iddiası çerçevesinde, Tayland makamlarından diplomatik kanallar aracılığıyla bilgi istendi.

Türkiye'nin, diplomatik kanallardan bilgi gelmemesi üzerine, Interpol aracılığıyla Tayland makamlarından bilgi talebinde bulunduÄŸu kaydedildi.

Taylandlı yetkililer, baÅŸkent Bangkok'ta iki hafta önce meydana gelen bombalı saldırının sorumlusu olarak yakalanan kiÅŸinin Türk pasaportu taşıdığını açıklamıştı.

Pasaportun sahte olduÄŸu ortaya çıkmıştı

Bunun üzerine yapılan araÅŸtırmada saldırının sorumlusu olarak yakalanan kiÅŸinin üzerinden çıkan Türkiye Cumhuriyeti pasaportunun sahte olduÄŸu tespit edilmiÅŸti.

Taylandlı yetkililer, Bangkok'ta iki hafta önce meydana gelen bombalı saldırının sorumlusu olarak yakalanan kiÅŸinin Türk pasaportu taşıdığını açıklamıştı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, söz konusu pasaportun incelenmesinde herhangi bir kayda rastlanmadı. Ayrıca pasaportta yer alan T.C. kimlik numarasının 11 haneli olması gerekirken 10 haneli ve üzerindeki yazıların da hatalı olduÄŸu öÄŸrenildi.

Bu arada yetkililer, Tayland makamlarının Türkiye BüyükelçiliÄŸi ile konuya iliÅŸkin olarak ÅŸimdiye kadar herhangi bir temaslarının söz konusu olmadığını belirtti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.