Sosyal Medya

Coğrafyamız

Doğu Guta'da tıbbi ihtiyaç had safhada

Esed rejiminin yoğun bombardımanlarına hedef olan Şam'ın Doğu Guta bölgesindeki hastanelerde, sağlık ekibi ve tıbbi malzeme sıkıntısı 'had safhaya' ulaştı.



Suriye rejiminin yoÄŸun bombardımanlarına hedef olan Åžam'ın DoÄŸu Guta bölgesindeki hastanelerde, saÄŸlık ekibi ve tıbbi malzeme sıkıntısının "had safhaya" ulaÅŸtığı bildirildi.

Rejim güçlerinin abluka altında tuttuÄŸu DoÄŸu Guta'da ilaç sıkıntısı, yeterli saÄŸlık çalışanının bulunmaması ve tıbbi alt yapı eksikliÄŸinin yanı sıra hastane ve ambulansların da bombalara hedef olması bu alandaki sorunu daha da artırıyor.

AA muhabirine konuÅŸan DoÄŸu Guta'da görevli Dr. Muhammed eÅŸ-Åžami, son günlerde gerçekleÅŸtirilen katliamlarda çok sayıda kiÅŸinin öldüÄŸü veya yaralandığını belirterek, "Sadece 16 AÄŸustos Pazar günü tek seferde saÄŸlık merkezimize 550 yaralı getirildi" dedi.

Bu sayıda yaralıya cevap verebilecek kapasiteye sahip olmadıkları için pek çoÄŸunu DoÄŸu Guta'daki sahra hastanelerine dağıtmak zorunda kaldıklarını anlatan Åžami, "O gün 150 ameliyat gerçekleÅŸtirdik, tüm kan stoklarımız tükendi, yeterli sayıda sedye yahut masa olmadığı için bazı ameliyatları yerde yapmak zorunda kaldık" ÅŸeklinde konuÅŸtu. 

"Rejime tıbbi malzemelerin girişine izin vermesi konusunda baskı yapın"

Devam eden bombardımanlarla hastanelere getirilen yaralı sayısının da sürekli arttığına deÄŸinen Åžami, BM ve uluslararası kurumlara, "Rejime, sivilleri vurmaması ve gerekli tıbbi malzemelerin giriÅŸine izin vermesi konusunda baskı yapın. Sorumluluklarınızı yerine getirin" diye seslendi.

Rejim güçleri, abluka altındaki DoÄŸu Guta bölgesinde muhaliflerin kontrolündeki ilçe ve beldelere sık sık vakum bombası, havan topu ve füzelerle saldırılar düzenliyor. Abluka nedeniyle halk, temel gıda malzemelerine ulaÅŸamıyor. Elektrik ve suyun verilmediÄŸi bölgede, içme suyu ihtiyacı kuyulardan temin edilmeye çalışılıyor.

DoÄŸu Guta yaklaşık 20 günden bu yana rejim güçlerinin yoÄŸun bombardımanlarına hedef oluyor. Pazar yerleri ve yerleÅŸim birimlerinin hedef olduÄŸu bu saldırılarda en az 225 kiÅŸinin öldüÄŸü, yüzlerce kiÅŸinin yaralandığı kaydediliyor.

Rejim güçlerinin 16 AÄŸustos'ta Duma'daki bir pazar yerine düzenlediÄŸi  hava saldırısında 100'den fazla kiÅŸi ölmüÅŸ, yaklaşık 500 kiÅŸi yaralanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.