Sosyal Medya

Güncel

Diyarbakır ve Şırnak'ta PKK saldırıları: 3 şehit

Şırnak’ın Silopi ilçesinde PKK'nın polis aracına düzenlediği saldırıda 1 polis şehit oldu, 4 polis de yaralandı. Diyarbakır'daki bombalı ve silahlı saldırılarda da 2 polis şehit oldu; 13 yaşındaki bir çocuk hayatını kaybetti.



Şırnak'ın Silopi Ä°lçesi'nde PKK'lıların yola yerleÅŸtirdikleri patlayıcıyı polis aracı geçerken infilak ettirmeleri sonucunda 1 polis ÅŸehit oldu, 4 polis yaralandı. Silopi Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralı polisler tedaviye alındı.

Öncesinde Diyarbakır'da iki PKK saldırısı düzenlendi. Silvan Barajı inÅŸaatı yolu olarak da kullanılan BaÄŸlar Mahallesi Büyük ÇeÅŸme Caddesi'nde PKK mensuplarınca önceden yola yerleÅŸtirilen patlayıcı infilak ettirildi. Patlayıcının askeri aracın geçiÅŸinden kısa bir süre önce patlatılması sonucu yoldan geçen 13 yaşındaki Fırat Sımpil olay yerinde hayatını kaybetti. ÇocuÄŸun cenazesi Silvan Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

 

Fırat Simpil’in 2 yıl önce annesiyle çekilen fotoÄŸrafı
[FotoÄŸraf: AA]

 

ÇocuÄŸun annesi Kadriye Sımpil, oÄŸlunun pazar çantasıyla manavdan sebze almak için evden çıktığını söyledi. "OÄŸlum yola yerleÅŸtirilen patlayıcı sonucu öldü. Evimizin önüne mayın yerleÅŸtirenlere Allah hakkımızı bırakmasın. OÄŸlum paramparça olmuÅŸtu" dedi.

Patlama nedeniyle bir evin bahçesinin duvarı yıkılırken, yolda da tahribat oluÅŸtu. DoÄŸan Haber Ajansı patlama sonucu bir kiÅŸinin de ağır yaralandığını duyurdu. 

Güvenlik güçlerince ilçede geniÅŸ çaplı operasyon baÅŸlatıldı.

Diyarbakır'da ikinci saldırı: 2 polis şehit

 

 

 

Diyarbakır merkez Kayapınar ilçe merkezinde bugün saat 13.30 sıralarında yoldan geçen polis otosuna silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda ağır yaralanan polis memuru Ahmet Gılıç kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. 

Diyarbakır ValiliÄŸi saldırıyla ilgili olarak ''Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesi Yeniyol mevkiinde vatandaÅŸlarımızın yol güvenliÄŸini saÄŸlayan trafik polislerine bölücü terör örgütü mensuplarınca uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlenmiÅŸtir. Düzenlenen saldırıda 1’i ağır 2 trafik polisimiz yaralanmıştır. Özel bir hastanede tedavi altına alınan yaralılardan durumu ağır olan trafik polisi Ahmet Gılıç kurtarılamayarak ÅŸehit olmuÅŸtur. Yaralı trafik polisi Ä°lker Narin’in hastanedeki tedavisi devam etmektedir.'' açıklamasını yaptı. 

Ä°lerleyen saatlerde diÄŸer yaralı polis Ä°lker Narin de bütün çabalara raÄŸmen kurtarılamayarak ÅŸehit oldu.

Saldırının ardından Peyas Mahallesine kaçan PKK'lılar mahalle arasında, saldırıyı gerçekleÅŸtirdiÄŸi araç ve 1 KaleÅŸnikof marka uzun namlulu silahı bırakarak olay yerinden uzaklaÅŸtı. 

Kaynak: Al Jazeera,  AA, DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.