Sosyal Medya

Coğrafyamız

Taiz'de çatışma: 26 ölü

Yemen'in Taiz kentinde Cumhurbaşkanı Hadi yanlısı güçler ile İran destekli Şii Husiler arasında çıkan çatışmada 26 kişi öldü, 32 kişi yaralandı.



Yemen'in orta kesiminde bulunan Taiz kentinde CumhurbaÅŸkanı Abdrabbuh Mansur Hadi yanlısı Halk DireniÅŸi Güçleri ile Ä°ran destekli Åžii Husiler ve Husilerin yanında savaÅŸan devrik lider Ali Abdullah Salih yanlıları arasında çıkan çatışmada 26 kiÅŸi öldü, 32 kiÅŸi yaralandı.

Halk DireniÅŸi Güçleri kaynaklarından alınan bilgiye göre, Taiz'de çıkan ÅŸiddetli çatışmalarda Husilerden 21 kiÅŸi öldü, 20’si yaralandı. Halk DireniÅŸi Güçleri’nden ise 5 kiÅŸi öldü, 12 kiÅŸi yaralandı.

Yemen'de Åžii Husiler Åžubat 2015'te baÅŸkent Sana'daki yönetime el koymuÅŸtu. Ülkenin bir çok kentinde aynı ÅŸekilde hakimiyet saÄŸlamaya devam eden Husiler, Ä°ran'ın bölgedeki en büyük rakibi Suudi Arabistan'ı harekete geçirmiÅŸti. Suudi Arabistan Mart ayında bir çok Sünni Arap ülkesi ile beraber, Yemen'in CumhurbaÅŸkanı Abdurrabu Mansur Hadi'nin talebiyle Husilere karşı hava operasyonu baÅŸlatmıştı. 

Kaynak: AA, Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.